SON DAKİKA
Hava Durumu

'Burayı sadece Başbakan açabilir'

Bursa'nın İnegöl ilçesinde inşaatı süren Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nu inceleyen Vali Şahabettin Harput, 100 milyon liralık bu büy

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın İnegöl ilçesinde inşaatı süren Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nu inceleyen Vali Şahabettin Harput, 100 milyon liralık bu büyük projenin başbakan tarafından açılabileceğini söyledi. 


Bursa Valisi Şahabettin Harput, 29'ncu MODEF'in açılış töreninin ardından Kaymakam Aziz İnci, İl Milli Eğitim Müdür Atilla Gülsar, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile beraber Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nu gezdi. Müteahhit firma şeflerinden bilgi aldıktan sonra bir basın açıklaması yapan Harput, Milli Eğitim Bakanlığı'na ilham kaynağı olan 100 milyon değerindeki büyük projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılabileceğini kaydetti. Harput, "Bir kişi cebinden 50 milyon lira harcayacak, böyle muhteşem bir eser yapacak; bunu böyle alelade bir törenle açamayız. Bu başarıya yakışacak şekilde bir tören yapmamız lazım" dedi.
Harput, binaların alt yapısı, çevre düzenlemesi, donanımı ile beraber toplam 100 milyonluk bir yatırım olduğunu hatırlattı. Bu projenin Türkiye'nin bir hayırsever tarafından yapılan tek ve en büyük kampus olduğunun altını çizen Vali Harput, "26 adet bina. Bunun büyük kısmı değişik meslek okulları. Bunun yanında sosyal tesisler, pansiyonlar, spor kompleksleri, laboratuarlar var. Hakeza yaklaşık 50 milyon TL tutarında büyük bir proje. Mehmet Yıldız isimli hayırsever vatandaşımızın yaptığı bu projeyi bu sene tamamlayıp 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda hizmete sokmak istiyoruz. İnegöl böylece bir ilki, bu manada çok önemli bir hizmeti bünyesine kazandırmış olacak. Özellikle hayırsever vatandaşımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Bu projenin Milli Eğitim Bakanlığı'na da ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Harput, "Şehirlerde tek tek okul yapabilmek, arsa bulmak çok zor. Bakanlık, yeni dönemde sistemi artık kampus sistemine dönüştürmek üzere bir karar aldı. Bu karar muvacehesinde biz de Bursa'da bakanlığa 12 adet kampus için 5 bin dönümlük alan temin ettik. Bunlardan ilki de bu sene Özlüce bölgesinde, 12 bin öğrenci kapasiteyle bakanlık tarafından yap-işlet yöntemi ile ihaleye çıkarıldı. Milli eğitiminin gündemine bundan sonra kampus sistemindeki eğitim kompleksleri girmektedir. İnegöl'de hayırseverimizin yaptığı proje ile bunu başlatmış olacağız" diyerek, kampusların sayısının artacağına işaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.