SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Adliyesi'nden BUGİAD'a tokat gibi cevap

Başbakan ve hükümet aleyhindeki çıkışları nedeniyle üyelerinin BUGİAD’dan istifa ettiklerini duyurduğumuz, “BUGİAD eriyor” başlıklı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Adliyesi'nden BUGİAD'a tokat gibi cevap
Başbakan ve hükümet aleyhindeki çıkışları nedeniyle üyelerinin BUGİAD’dan istifa ettiklerini duyurduğumuz, “BUGİAD eriyor” başlıklı haberimizle alakalı dernek tarafından gazetemize “tekzip metni yayınlanması” için açılan dava  Bursa 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

 

Şehir Medya olarak, gazetemizin 156. Sayısında, “BUGİAD eriyor” başlıklı manşetinden Bursa Girişimci İş Adamları Derneği üyelerinin yarısına yakınının istifa ettiğini duyurmuştuk. Konuyu mahkemeye taşıyan ve haberle ilgili tekzip yayınlanması talebinde bulunan BUGİAD’a Bursa 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından red kararı verildi. Haberimizi hazırlarken görüştüğümüz üyelerden istifa nedenlerine ilişkin bilgiler almış, BUGİAD’ın 17 Aralık süreci ardından Başbakan ve Hükümet aleyhinde duruş sergilemesi yüzünden kan kaybettiğini yazmıştık. İstifaları yalanlayan BUGİAD yönetiminin tekzip yayınlanması yönündeki Noter ihtarnamesine yanıt olarak da “hodri meydan” çağrısında bulunup, üye bilgilerinin açıklanmasını talep ettik.

MAHKEME: “KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI YOKTUR”

Konuyu mahkemeye taşıyan BUGİAD’ın tekzip metni yayınlanması talebini değerlendiren Bursa 8. Sulh Ceza Mahkemesi, “BUGİAD eriyor” başlıklı haber ve devamında yayınlanan yazının bütün olarak değerlendirildiğini, yazı içeriğinde tekzip talebinde bulunanın kişilik haklarına yönelik herhangi bir saldırının olmadığı kararıyla tekzip talebinin reddine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.