SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA ARAP YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ

Arap Turizm Teşkilatı tarafından turizm başkenti ilan edilmesinin ardından, Arap yatırımcıların Bursa'ya ilgisi daha da arttı. Sıcak suyun yo

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BURSA ARAP YATIRIMCILARIN YENİ GÖZDESİ
Arap Turizm Teşkilatı tarafından turizm başkenti ilan edilmesinin ardından, Arap yatırımcıların Bursa'ya ilgisi daha da arttı. Sıcak suyun yoğun olduğu semtlere ilginin daha fazla olduğunu belirten turizmciler, "Bursa Orta Doğu ile olan ilişkilerinde eski günlerine geri döndü" dedi.


Her sene yaz ve kış mevsiminde yüz binlerce Arap turisti ağırlayan Bursa, Orta Doğu için yatırım merkezi haline geliyor. Arap turistler artık Türkiye'ye seyahat için değil, yatırım yapmak için geliyor. Bursalı ortaklarıyla şehirde konut ve arazi satışını hızlandıran Arap yatırımcılar, şehir merkezinde sıcak suyun olduğu semtlerde konut yatırımı yapmayı tercih ediyor. Kestel Saitabat bölgesinde arazi ve konut alan Araplar, Bursa'da daha uzun süre kalmak için adım atıyor.
Bursa'nın 1980'li yılları öncesinde Arap ülkeleri tarafından Türkiye'de ilk tercih edilen yer olduğunu kaydeden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, son yıllarda Arapların Bursa'da özellikle konut ve arazilere ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Akkuş, Arapların ilgisinin Arap Turizm Teşkilatı tarafından 2013 yılında Bursa'nın 'turizm destinasyon merkezi' ilan etmesinden kaynaklandığını kaydetti. Bursa'nın 1980'li yılların öncesinde olduğu gibi Arap yatırımcıların gözdesi olduğuna işaret eden Akkuş, şöyle devam etti:
"Bursa 30 sene önce Arap ülkelerinin en çok tercih ettiği şehirlerden birisiydi. 1980 ile 1990 yılları arasında çok fazla Arap turisti ağırladık. 2000'li yıllarda biz Orta Doğu ile ilişkimizi koparmıştık. Son 5-6 yıldan beri Bursa Valisi sayın Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe bu konuda önemli adımlar attı. Bursa'nın turizm başkenti olmasının da bunda katkısı var."

"6 AVRUPALI 1 ARAP TURİSTİN BIRAKTIĞI DÖVİZİ BIRAKIYOR"
Orta Doğu'dan gelen yatırımcıların Bursa ekonomisine de katkı sağlayacağını söyleyen Akkuş, "Bizim Orta Doğu'dan gelenler sadece turist olarak da gelmiyor. Yatırım yapmak için de Bursa'yı tercih ediyorlar. Gayrimenkul alanında Bursa'ya ciddi yatırımları var. Burada hem ticaret hem iş hem de ziyaret yapıyorlar. Hem de mülk alıyorlar. Çekirge, Altıparmak, Kestel bölgesinde özellikle Saitabat çevresinde ciddi yatırımlar var. Arazi ve villa alıyorlar. Bursa'yı gerçekten çok seviyorlar. Bursa'nın dağından, yeşilinden ve denizinden etkilendikleri için ilk tercihleri Bursa oluyor" şeklinde konuştu.
Arap turistlerin Avrupalılardan daha çok döviz bıraktığını kaydeden Akkuş, "Bursa'nın özellikle kültür yapısı Orta Doğu ile aynı. Bu yüzden Araplar Bursa'yı mesken tuttu. Arap turistin bıraktığı döviz, Avrupalı 6 turistten daha fazla. Bir Arap turist, Batılı 6 turistten daha fazla döviz bırakıyor. Çok harcama yapan bir turist kitlesi var. Biz bunlara o yüzden daha çok sıcak bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.