SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa bilimle şenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendiği

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2013 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2013 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendiği ‘Bursa Bilim Şenliği 2013’, Merinos Park’ta festival havasında başladı.



 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ana teması ‘Geleceğin Otomobilleri’ olarak belirlenen şenlikle idealist, üretken, birikimli ve bilime meraklı gençler yetiştirmek istediklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Bilim Şenliği, Merinos Park’ta başladı. Türkiye’nin en büyük bilim şenliğinde 200 proje standı, 60 patentli kaşif ve 60 üniversite kulübü, 15 güneş ve hidrojen arabası, 30 Ar-Ge ve İnovasyon firması, 80 okul ve 60 lise projesi, 10 bilim merkezi, 10 atölye ve mesleki yönlendirme çadırı yer alıyor. İtalya’dan gelecek bir şov ekibinin de gösterileri ile renklenecek olan şenliğin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Vali Vekili Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gürsal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl müdürü Latif Deniz ile yüzlerce öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Altepe, bu sene ilginin çok daha fazla olduğunu belirterek, Bursa’nın bilim ve teknoloji alanında da örnek bir çalışmaya ev sahipliği yaptığını söyledi. Başkan Altepe, “Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB, Uludağ İhracatçı Birlikleri, üniversitelerimiz, sanayimizin Ar-Ge merkezleri ve çok sayıda sponsor firmamızla bilimde farkındalık oluşturacağımız şenliğimizi başlatıyoruz. Gençlerimizin daha idealist, üretken, birikimli ve bilime ilgi duyan bireyler haline gelmesi için bu etkinliği çok önemsiyoruz. Bilimin peşinde koşanların buluştuğu festival havasında bir etkinli gerçekleşiyor. Katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği “Güç gider bilgi yaşar” nasihatini hatırlatarak başladığı konuşmasında alanı olduran öğrencilere seslendi. Öztürk, sürekli güçlü olmak için bilgiye sahip olmak gerektiğini vurguladı.
Bursa Vali Vekili Eyüp Sabri Kartal, günümüz teknolojisinden bilgiye ulaşmanın çok kolay ve ucuz olduğunu belirterek, öğrencilerden bilgiye ulaşma konusunda daha heyecanlı olmalarını istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de böyle geniş kitleleri kucaklayan şenliğe sağladığı katkılar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Şenliğe katkı sağlayan sponsorlara plaketlerinin verilmesinin ardından Başkan Altepe ve protokol mensupları kurdeleyi keserek Bilim Şenliği’ni başlatmış oldu. Başkan Altepe ve beraberindekiler daha sonra okulların hazırladığı stantlarda deney yapan öğrencileri izledi. Şenliğin ana teması olan geleceğin otomobillerine büyük ilgi gösteren protokol mensupları yeni nesil otomobiller hakkında üniversiteli gençlerden bilgi aldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.