SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya ve Gemlik'ten sonra şimdi de Karacabey sahillerini güzelleştirecek

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin p

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi Mudanya ve Gemlik'ten sonra şimdi de Karacabey sahillerini güzelleştirecek
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa sahillerini bir bir düzenleniyor. Mudanya ve Gemlik’in ardından Karacabey sahilleri de Büyükşehir Belediyesi’nin projesiyle güzelleşip turizme kazandırılacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey sahillerinin güzelleştirilmesi proje çalışmalarında son aşamaya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Karacabey sahillerinde başlatılan ‘Karacabey Yeniköy- Malkara Kıyı Bandı Kentsel Tasarım, Uygulama, Çevre Düzenlemesi Mimari ve Mühendislik Uygulama Projesi’ de tamamlanma aşamasına geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bütünşehir yasası şehrin bütün ilçelerine hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne dek ihmal edilen sahilleri de turizme kazandıracağını söyledi. Sahillerde yıllardır verilemeyen hizmetlerin gerçekleştirilmesi için Sahil Hizmetleri Başkanlığı birimiyle 115 km’lik Güney Marmara sahilleri ile Uluabat ve İznik göllerinin sahillerine değer katacak projelerimizin çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Sahillerdeki çalışmalarımız hızla sürüyor. Bu kapsamda, ‘Karacabey Yeniköy-Malkara Kıyı Bandı Kentsel Tasarım, Uygulama, Çevre Düzenlemesi Mimari ve Mühendislik Uygulama Projesi’nin avan projesi tamamlandı, uygulama projeleri de tamamlanma aşamasına geldi” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARACABEY SAHİLLERİNİ DE GÜZELLEŞTİRİYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BURSA’NIN MUDANYA VE GEMLİK’İN ARDINDAN KARACABEY SAHİLLERİNDE DE ÇALIŞMALARA BAŞLIYORBURSA SOSYAL DONATI ALANLARI YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi ve Karacabey Belediyesi işbirliğinde süren proje kapsamında; Bayramdere-Yeniköy Kurşunlu-Malkara bölgelerinde yürüyüş yolları, meydanlar, günübirlik kullanım alanları, çocuk oyun mekanları, amfitiyatro, aquapark, spor alanları, bisiklet yolları, sergi ve gösteri alanları, otoparklar, restoranlar, büfeler, oturma dinlenme alanları, ahşap seyir platformları ile soyunma-duş-wc alanlarını kapsayan plaj üniteleri bulunacak.
Bölgedeki Karacabey Belediyesi’ne ait parsellerin yanında Maliye Bakanlığı’na ait parsellerin de proje hedefleri doğrultusunda kullanımı için gerekli tahsis çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Yeniköy mevkiinde, üzerinde eski okul binası olan Maliye hazinesine ait Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli parsel, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan 28.10.2014 tarihli işbirliği protokolü ile bahsedilen proje kapsamında, bölgenin sosyal kültürel amaçlarla kullanılması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.