SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa emniyetine taze kan

Emniyet teşkilatının ihtiyacını karşılamak üzere devreye sokulan "üniversiteli polisler" projesinde Bursa Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden 3

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa emniyetine taze kan
Emniyet teşkilatının ihtiyacını karşılamak üzere devreye sokulan "üniversiteli polisler" projesinde Bursa Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden 388 öğrenci mezun olarak mesleğe ilk adımı attı.
Bursa Polis Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende, 388 üniversiteli polis mezuniyet sevinci yaşadı. Kendi çocuğunu veya yakınını görüntülemek isteyen aileler, birbirleriyle yarıştı. 8 ay boyunca eğitimden geçen çiçeği burnunda polisler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. 1845’te kurulan emniyet teşkilatının çeşitli badireler atlattığını ifade eden Emniyet Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hasan Adak, "Ancak teşkilat mensuplarımız bu zor görevde milletimizin emrinde, onların rahat ve huzurunu temin etmek üzere 24 saat, 365 gün görevi başındadır. Polislik hizmetlerinin gelişmesi adına atılan bu adım, herkesin üzerine düşen görevi yapması sonucu uzun yıllar devam edecektir” diye konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, "Hizmet ederken inancınızı, dünya görüşünüzü, ideolojinizi, milletimize yansıtmayacaksınız. Hukuku her şeyin üzerinde göreceksiniz" diyerek, polisliğe adım atan gençlere akıl verdi.
Bursa Polis Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Aslan da polis adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar bize emanettiniz, şimdi milletimize emanet ediyoruz. Burada öğrendiğiniz bilgileri hukuk ve adaletin üstünlüğü için milletimize yansıtacaksınız" şeklinde konuştu. 13. dönem polis adayları adına konuşan dönem birincisi Muhammet Kara ise, “Bizler, burada aldığımız eğitim ve tecrübeleri milletimizin emrinde kullanacağız” dedi. Dönem birincisi Muhammet Kara’nın kütüğe plaket çakmasının ardından çiçeği burnunda polisler yemin etti. Resmi geçit töreninin ardından 388 genç, mezuniyetlerini birbirlerine sarılarak ve keplerini havaya atarak kutladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.