SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa eskrimle tanıtılacak

Bursa'nın spor alanında da tanıtımına katkı sağlamak için "Uluslararası Coşkunöz Açık Eskrim Turnuvası" düzeneniyor. Turnuvaya 7 ülkeden

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2011 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2011 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa eskrimle tanıtılacak
Bursa'nın spor alanında da tanıtımına katkı sağlamak için "Uluslararası Coşkunöz Açık Eskrim Turnuvası" düzeneniyor. Turnuvaya 7 ülkeden 320 sporcu katılacak.

Coşkunöz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oya Coşkunöz Yöney, Divan Otel'de düzenlediği tanıtım toplantısında, ölümünün 10. yılında holdingin kurucusu Kemal Coşkunöz adına birçok faaliyet gerçekleştireceklerini belirtti. Eskrim sporunun kendi yaptıkları işle benzerlikler taşıdığına dikkati çeken Yöney, "Bu turnuvayı hem Bursa'nın tanıtımı, hem de Türkiye'de desteklenmesi gereken eskrim sporu için önemli buluyoruz. Eskrim hız demek. Doğru zamanda doğru kararı vermek, dayanıklılık, ataklık ve bitmeyen öğrenme süreci demek. Kalebet Bir kılıç ustasının demiri ustaca şekillendirmesi gibi, biz de kendi sektörümüzde metali işliyoruz. Ustalık, strateji ve centilmence rekabeti birleştiriyoruz. Coşkunöz Spor Kulübü, eskrimde Türkiye ve dünyada çok önemli başarılara imza attı. Türkiye'de ihmal edildiğini düşündüğümüz bu sporu yaygınlaştırmayı ve bu turnuvayı geleneksel hale getirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de, Bursa'da gerçekleştirilecek uluslararası turnuvanın şehrin tanıtımına katkı sağlayacağına işaret ederek, "Şehrimizden sporcuların bu tip organizasyonlarda yer alması bizi gururlandırır. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.
İkincisi düzenlenecek olan turnuvaya bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya ve Ürdün'den sporcular katılacak. Turnuvada 7 ülkeden toplam 320 sporcu mücadele edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.