SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa hayvancılığı için büyük işbirliği

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İle Veteriner Hekimleri Odası Bursa Şubesi

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2013 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2013 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği İle Veteriner Hekimleri Odası Bursa Şubesi arasında sığırlarda yapılacak suni tohumlama uygulamasına ilişkin protokol imzalandı. 


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen çalışma toplantısına İl Müdür Yardımcısı Ömer Ceylan, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Serdar Kavaşoğlu, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Anıl, Veteriner Hekimleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Sinan Sağlam ve Denetleme Kurulu Üyesi Kenan Gürel katıldı. Ömer Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Bugün hayvancılık konusunda önemli hizmetler yürüten iki kurum ile birlikte Bursa’da hayvancılığı şaha kaldıracak çok önemli hizmetler içeren bir protokole imza atacağız. Bu protokol Bursa’daki hayvan ıslahına öncülük edecek, şaha kaldıracak çok güzel çalışmalar içeriyor. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz başta olmak üzere hepimize hayırlı olsun” dedi.
Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Anıl ise Bursa’nın hayvancılıkta pilot il olduğuna vurgu yaparak, “Bursalı hayvan yetiştiricilerinin Avrupalı üreticiler ile rekabet edebilmesi ve üretimde karlılık için yapılabilecek en gerçekçi çalışmalardan biri suni tohumlamadan geçmektedir. Bizler hayvan yetiştiricilerinin daha çok kazanmaları için çalışmaktayız. Özellikle kısa zamanda hayvan ıslahı açısından çok önemli bir işbirliğine imza atıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan değerlendirmelerin ardından protokol imzalandı. Kamu ve sivil toplumu temsil eden 3 kurumun yöneticileri suni tohumlama, aşılama ve kulak küpesi konularında yürütülen çalışmaları değerlendirilerek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.