SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa İmam Hatip yeniden yükseliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Yıldırım ilçesinde 17 bin metrekarelik alana yaptırılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin teme

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2015 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İmam Hatip yeniden yükseliyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Yıldırım ilçesinde 17 bin metrekarelik alana yaptırılacak olan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temeli eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katıldığı törenle atıldı.
 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. İmam Hatip Lisesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği yüzde yüz destek projesi kapsamında yenileniyor. Depreme dayanıksız binaların yıkıldığı alanda yeniden yapılacak olan okul yeni yüzüyle eğitim camiasının sembol yapılarından biri olacak. 17 bin metrekare alana yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nde yaklaşık 13 bin 472 metrekarelik alanda okul blokları, 2 bin 881 metrekarelik alanda yurt bloğu yer alacak. Okul bölümünde 51 derslik yer alacak. Ayrıca okulun 230 kişilik kapalı spor salonu olacak. Konferans salonu, kapalı otoparkı ve çevre düzenlemesiyle okul, Bursa’ya değer katacak. 25 milyon liraya mal olması beklenen projenin yaklaşık 700 günde tamamlanması bekleniliyor.
Törende konuşan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bizim yerin üstündeki çocuklarımızı, insanımızı keşfedip, onun bütün enerjisini maksimum derecede kullanacak ortamı sağlamamız lazım. Bizim yer altında çok fazla ham maddemiz yok. Ama yerin üstünde çok büyük değerlerimiz var. Onu keşfedip gereğini yaptığımızda yerin altında zengini olmaktan daha çok üretim sağlarız. Burada yapılan okulda ilim, bilgi öğreneceksiniz. Bizim ülkemizdeki öğrenci sayısı birçok ülkenin nüfusundan fazla. Bu büyük kazanım ve servettir” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Bu okul eskiden Bursa’ya hizmet etti. Ama geldiğimiz noktada o günkü imkansızlıklar, koşullar bugünkü deprem koşullarına dayanıksız ve risk oluşturuyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bu okulu yapmaya karar verdi. Ben kendisine teşekkür ediyor ve kutluyorum” şeklinde konuştu.Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bu bina eskiden çok kötüydü. Dualarla ayakta durmuş. Bu binaların tamamı yıkıldı. Şimdi tekrar düzenleniyor. 17 bin metrekarelik inşaat alanı var. İmam Hatip Lisesine yakışacak okul olacak. Bu lise çok mezunlar var. Yenilenmiş haliyle hedefimiz bir sonraki eğitim sezonuna açmak istiyoruz. Yüklenici firma ne yaparsa biz parasını öderiz” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol, butona basarak okulun temelini attı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.