SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa iş dünyasından Halep'e 37 TIR yardım

BÜYÜK BİR DRAMIN YAŞANDIĞI HALEP’E BURSA’DAN 37 TIR DOLUSU ERZAK VE KIŞLIK YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ. (BURAK TÜRKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa iş dünyasından Halep'e 37 TIR yardım
Büyük bir dramın yaşandığı Halep’e Bursa’dan 37 TIR dolusu erzak ve kışlık yardım malzemesi gönderildi.

Bursa Valiliği’nin öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), belediyeler ve çeşitli kurumların desteğiyle Suriye’nin Halep şehrinde yardıma muhtaç insanlar için başlatılan yardım kampanyasına iş dünyası büyük destek verdi. BTSO’nun tam destek verdiği yardım organizasyonunda, Bursa iş dünyası, savaşın acımasız yüzü ile karşı karşıya kalan halka yardım elini uzattı. BTSO üyeleri, 5 gün içerisinde binlerce koli ayçiçeği yağı, bulgur ve makarna, binlerce çuval un ve battaniye yardımında bulundu. Yardım malzemelerinin yer aldığı 20 TIR BTSO önünden dualarla uğurlandı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türk halkının insanî hasletler konusunda mazisinden kaynaklanan güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyledi. Burkay, insanlık dramının yaşandığı Suriye halkının acılarını hafifletmek için üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. BTSO üyelerinin de destekleriyle geçen ay savaş ve yoklukla birlikte zorlu kış şartlarıyla mücadele eden Bayır Bucak Türkmenleri için giysi yardımında bulunduklarını hatırlatan İbrahim Burkay, Bursa’da düzenledikleri meslek kurslarıyla da Suriyeli göçmenlerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağladıklarını dile getirdi.
20 tanesi BTSO tarafından, 17 tanesi ise çeşitli kurumlar tarafından yardım malzemeleriyle doldurulan toplam 37 TIR, yapılan duanın ardından yola çıktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.