SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa jeotermal ile gelişecek!

Bursa'yı yeniden termal şehri yapmak için kurulan Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi A.Ş.'nin termal turizm dağıtım hattının açılışı Başbak

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2012 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2012 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'yı yeniden termal şehri yapmak için kurulan Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi A.Ş.'nin termal turizm dağıtım hattının açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törenle yapıldı.

3 yıl önce Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi İl Özel İdaresi ve BTSO ortaklıyla kurulan Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi A.Ş.'nin termal turizm dağıtım hattı törenle açıldı. Kültürpark'daki törene katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ve protokol üyeleri yağmurun azizliğine uğradı. Yağmur sebebiyle protokol mensupları tören konuşmalarını ayakta dinlemek zorunda kaldı. Jeotermalin Bursa için büyük bir nimet olduğunu söyleyen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Biz burada saniyede 300 litre termal sudan bahsediyoruz. Jeotermal ne kadar gelişirse Bursa da o kadar gelişir. Bu alanda bir şirket kurulması çok önemli. Bu yatırımın Bursa ve ülkemize faydalı olmasını diliyorum" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Hparput ise, 3 yıl önce kurulan ortaklıkla çalışmalara başlandığını ifade ederek, "Yapılan bu çalışmalar Bursa'nın yeniden termal merkezi olacağının ispatıdır. 2013'te Bursa'da 4 bin konutun ısınması termal su ile yapılacak. Bu zamana kadar 12 milyon lira harcadık. Yılda 2.5 milyon ila 5 milyon lira gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Dünyadaki 1 trilyon doları bulan turizm pastasından Bursa'nın daha büyük bir pay alması için çalışacağız" diye konuştu.

Ardından Arınç, dağım hattının kurdalesini havai fişek gösterileri altında keserek, Bursa Jeotermal Enerji ve Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdürü Hasan Aydın ve protokol mensuplarıyla beraber dağıtım hattını gezdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.