SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa kan bağışına koştu!

Sağlık Bakanlığı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde başlattığı kan bağışı kampanyasına Bur

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa kan bağışına koştu!
Sağlık Bakanlığı’nın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde başlattığı kan bağışı kampanyasına Bursa İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Fetih BAĞCI



Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kızılay’ın birlikte düzenlediği kampanyada, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda kurulan kan bağışı çadırına yüzlerce kişi başvurdu. Kampanya tanıtımı kapsamında konuşma yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, vatanı için 249 kişinin şehit olduğunu ve 2 bin kişinin de gazi olduğunu belirterek, “Bu ülkede eğer rahatça dolaşabiliyorsak önce Allah’ın inayetine sonra şehit ve gazilerimizin canları pahasına yaptıkları fedakârlıklara borçluyuz” dedi.

AKAN’DAN BURSALILARA TEŞEKKÜR

Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın anlamlı bir kampanyaya imza attığına dikkati çeken Dr. Akan, “81 ilimizin tamamında yürütülen bu çalışmanın Bursa ayağında sağlık çalışanları olarak biz de, ülkemize karşı yapılan haince saldırılara karşı fedakârlık yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederken, vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

UMKE HAZIR BEKLEDİ

Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ne katılarak Orhangazi Parkı'ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen sağlık çalışanları, yürüyüş sonunda kan vermeyi ihmal etmedi. Ayrıca meydanda bulunan sağlıklı yaşam araçları ile vatandaşlara sağlıklı yaşam konularında bilgilendirmeler yapılırken, UMKE ekipleri de vatandaşlarda oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı meydanda hazır bulundu.

 
Kan bağışı kampanyasından notlar:


Sağlık Bakanlığı’nın, Türk Kızılay’ı ile birlikte 15 Temmuz anısına 81 ilde başlattığı Kan Bağışı Kampanyası, ilimizde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin katılımıyla gerçekleşti.

-15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlar meydanda bulunan Kızılay Kan Bağışı Araçları’nda sabahın ilk ışıklarına kadar kan verme işleminde bulundu.

-Ayrıca meydanda bulunan Sağlıklı Yaşam Araçları ile vatandaşlara sağlıklı yaşam konularında bilgilendirmeler yapılırken, UMKE ekipleri de vatandaşlarda oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununa karşı meydanda hazır bulundu.

- 15 Temmuz şehitlerinin anısına düzenlenen kan bağışı etkinliğine Sağlık çalışanları katılım göstererek öncülük etti.

-Basın açıklamasının ardından Bursa Sağlık Çalışanları, Orhangazi Parkı’ndan 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar hep beraber bir yürüyüş gerçekleştirdi.

-Yürüyüşün ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Kızılay Kan Bağışı Aracı’na giderek kan verdi.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.