SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Klibine Avrupa'dan ödül

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel mirasın tanıtımı için hazırlanan ve sosyal medyada 1 ay içinde 3,5 milyon izleyiciye ula

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2015 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Klibine Avrupa'dan ödül
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel mirasın tanıtımı için hazırlanan ve sosyal medyada 1 ay içinde 3,5 milyon izleyiciye ulaşan “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm” video klibi, Avrupa Müze Akademisi ve Europa Nostra tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. Avrupa Müze Akademisi Başkanı ve Heritage in Motion Yarışmasının Koordinatörü Wim Van Der Weiden, Bursa’nın projesini ‘son derece renkli, mutlu ve insanı içerisine çeken bir çalışma’ olarak niteledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kentin tarihi kültürel mirasının tanıtımı için hazırlanan ve izleme rekorları kıran “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm” adlı video klip çalışması, Avrupa Müze Akademisi (EMA) ve Europa Nostra’nın, kültürel miras alanındaki yenilikçi dijital teknolojiler ve kreatif çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği Haritage İn Motion yarışmasında, Başarı belgesi ile ödüllendirildi. EMA’nın, İtalya’nın Brescia kentinde yapılan ödül töreninde yaklaşık 30 ülkeden gelen katılımcılara izletilen video klip; eğlendirici, akılcı, insanı içine çeken ve somut olmayan kültürel mirası koruma ve yaşatma noktasında başarılı bir çalışma olarak nitelendirildi.

“MİLYONLARCA İNSANA ULAŞTIK”
Brescia Santa Giulia Müze’sinde gerçekleştirilen ödül töreni öncesi, 33 ülkeden yarışmaya katılan eserler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ve sosyal medyaya konulduğu ilk 1 ay içinde 3,5 milyon izleyiciye ulaşan “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm”, salonda gösterime sunulan ilk çalışma oldu. Katılımcılardan yoğun alkış alan filmin ardından sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve projenin koordinatörü Saffet Yılmaz, hem Bursa hem de filmle ilgili bilgi verdi. Bursa’nın tarih boyunca hem sosyal hem de ekonomik anlamda aktör bir şehir olduğunu ve “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm” çalışmasının da bu tarihi birikimi yansıttığını belirten Yılmaz, “Bursa; tarihi kültürel mirasını koruma ve yaşatma konusunda yoğun çaba harcayan bir kent. Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, daha çok sosyal medya üzerinden kullanılabilecek ve insanların yüreğine etki eden bir çalışma yapmak istedik. Çok mutluyuz çünkü bunda çok başarılı olduk, kısa bir süre içinde milyonlarca insana ulaştık” dedi.
Avrupa Müze Akademisi Başkanı ve Heritage in Motion Yarışmasının Koordinatörü Wim Van Der Weiden ise, Bursa’nın projesini renkli ve eğlendirici olarak tanımladı. “Heritage in Motion 2015 Yarışmasına gelen başvuruların kalitesi Avrupa kültürel miras sektörünün canlılığını ve yenilikçi gücünü gösterdi” diyen Weiden, yarışmaya Türkiye’den katılan tek eser olan “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm” çalışmasını, “Bu proje çok renkli ve eğlenceli bir video klip. Çalışma, Bursa’nın kültürel mirasını, kültürel çeşitliliğini müzik ve görüntüler eşliğinde sunuyor. Bu video klip Bursa’nın kültürel çeşitliliğini yansıtıyor, bunu yaparken heyecan uyandırıcı ve pozitif duygular oluşturuyor. Son derece renkli, mutlu ve insanı içerisine çeken bir çalışma” diyerek yorumladı.
Yarışmaya katılan eserlerin sunumunun ardından törene geçildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin “Finalist Eser” belgesi ile ödüllendirildiği törende birinciliği, arkeolojik ziyaretçi deneyimi sunan Domunder adlı projeyle Hollanda kazandı.

“GÖZÜMÜZ ARTIK DÜNYADA”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, hazırlanan video klibin ve Bursa’nın Avrupa’da takdirle karşılanmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Başkan Altepe, “Elimde Sazım Bursa’da Gözüm çalışması, kendi imkanlarımızla hazırladığımız, herhangi bir bütçesi olmayan güzel bir projeydi. Avrupa’daki, oldukça yüksek bütçelerle hazırlanmış benzer projeler arasında kendine yer bulması, başarı belgesi ile ödüllendirilmesi bizim için önemlidir. Tarihi kültürel miras alanında dünyada otorite kabul edilen kişi ve kurumların Bursa’yı ve video klibi heyecan verici bulması, kentimizin ve sahip olduğumuz değerlerin dünyaya tanıtımı açısından çok değerlidir. Bu alanda yeni projeler üzerinde çalışmaktayız, önümüzdeki günlerde yeni projelerle gözümüz sadece Bursa’da değil aynı zamanda Dünya’da olacak” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez törenin ardından, Avrupa Müze Akademisi Direktörü Massimo Negri’ye bir Keles bebeği hediye etti.
Diğer yandan, Avrupa Müze Akademisi ödül töreninde, mimarlık alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan Mıcheletti ve DAZA ödülleri de dağıtıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen Kent Müzesi, Mıcheletti yarışmasında, Avrupa’nın en iyi 6 müzesi arasında gösterildi. 2013 yılında Bursa Enerji Müzesi’nin de almış olduğu bu unvanın, tekrar Türkiye’den bir müzeye verilmesi büyük heyecan uyandırdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.