SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa merkezli suç örgütü yakalandı

Dar gelirli bazı kişiler adına şirket kurup bankalardan aldıkları çek karneleriyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen zanlılardan

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa merkezli suç örgütü yakalandı
Dar gelirli bazı kişiler adına şirket kurup bankalardan aldıkları çek karneleriyle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen zanlılardan 11'i, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı
 

 

 

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara'da dar gelirli bazı kişiler adına şirket kurup bankalardan aldıkları çek karneleriyle nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı Mali Büro ekipleri, Bursa'da bir grubun dar gelirli kişiler adına tekstil ve inşaat şirketi kurduğunu, daha sonra bankalardan aldıkları çek karnelerinin her birini 5-6 bin liraya sattıklarını belirledi.

Ekipler, zanlıların karşılığı olmayan çekleri kullanarak mal alıp piyasaya ucuz fiyatla satarak haksız kazanç sağladığını da tespit etti.

Suç şebekesinin kazandıkları parayla lüks araç ve ev aldıklarını, bunları başka kişiler adına kaydettirdikleri bilgisine ulaşan ekipler, yaklaşık bir yıl süren planlı çalışmanın ardından operasyon başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı üzerine Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Aydın ve Ankara'da 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, örgütün elebaşılarından olduğu iddia edilen T.K. ile 10 kişiyi, "suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından gözaltına aldı.

Örgütün elebaşılarından olduğu öne sürülen M.S'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ELDE ETTİKLERİ PARAYLA GAYRİMENKUL ALMIŞLAR

T.K'nın Eskişehir'deki evinde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca ile çok sayıda çek ve başka kişilere ait kredi kartları ele geçirildi.

Şüphelilerin piyasaya karşılıksız çek sürerek elde ettikleri 1 milyon 668 bin lira ile Antalya'da lüks bir villa dahil olmak üzere satın aldıkları 5 gayrimenkul ve 3 araca da el konuldu.Zanlılardan 7'si, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.