SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa mesleki ve teknik eğitim çalıştayı başladı

-  Bursa Mesleki ve Teknik Eğitim çalıştayı Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı. Çalıştayın Bursa mesleki eğitimine ışık tu

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2015 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2015 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa mesleki ve teknik eğitim çalıştayı başladı
-  Bursa Mesleki ve Teknik Eğitim çalıştayı Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başladı.
Çalıştayın Bursa mesleki eğitimine ışık tutacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, sanayi kuruluşları, öğretmen ve öğrencilerin oluşturulacak dijital bir platformda buluşturmak istediklerini söyledi. Çalıştayda alınacak kararların Bursa genelinde uygulanacağını belirten Veli Sarıkaya, “AB standartlarına göre yüzde 65 olan mesleki eğitim oranı Bursa’da yüzde 67 oldu. 3 oturum halinde planladığımız mesleki eğitim çalıştaylarında mevcut durumumuzu görüp bundan sonra ‘Daha iyi ne yapabiliriz?’ sorusuna cevap bulmaya çalışacağız. Burada alınan kararlar, Bursa mesleki eğitimine ışık tutacak ve yol haritamızı oluşturacak” dedi.
Mesleki eğitimin geleceğine yön vermek açısından sektör analizlerinin yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Veli Sarıkaya, “Bursa, ülkemizin önemli sanayi şehirlerinden birisidir. Yapılacak sektör analizleriyle mesleki eğitiminin sanayiin ihtiyacı olan alanlara doğru yönlendirilmesi sağlanacaktır. Sektör ile öğrenciler arasında mesafe olduğunu tespit ettik. Sanayi kuruluşlarıyla öğrencilerimizi, oluşturacağımız dijital bir platformda buluşturmak istiyoruz. Böylelikle mesleki eğitimin sektör imkânlarından daha fazla faydalanmasını hedefliyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.