SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç'tan hızlı tren çıkışı

AK Parti Bursa Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Toplantısında, Bursa’nın önce

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2018 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç'tan hızlı tren çıkışı
AK Parti Bursa Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Toplantısında, Bursa’nın öncelikli konularından biri haline gelen hızlı tren konusuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyon Toplantısı’nda TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, sunum yaptı. Sunumun ardından söz alan AK Parti Bursa Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Bursa’nın hızlı tren beklentisini TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve KİT Komisyon üyelerine aktardı. Bursa’nın büyük bir istek ve kararlılıkla hızlı tren projesini beklediğini ifade eden Kılıç, Apaydın’a hızlı tren projesinin hayata geçmesi için planlanan tarihin daha öne çekilmesi gerektiğini belirtti. İhracat üssü Bursa’nın ihracatının büyük çoğunluğunu karayolu ile yaptığına dikkat çeken Kılıç, buna demiryolunun mutlaka entegre edilmesini belirtti.

“BU HAT KENDİ KENDİNİ ÇOK RAHAT AMORTİ EDEBİLİR”
KİT Komisyon Toplantısı’nda konuşan Ahmet Kılıç şunları söyledi: “Hızlı tren projeleri hükümetimizin öncelikli kamu yatırımları arasında yer alıyor. Şu anda yüksek hızlı tren projelerinden devam eden projeler içerisinde Bursa-Bilecik hattı, en önemli hatlardan biri. Bursa’nın 3 milyonluk nüfusunu, konumunu ve sanayideki gücünü düşündüğümüzde Ankara ve İstanbul’a bağlanmasının ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Ayrıca bu bölge yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da kullanılabilecek bir güzergâh. Bursa sanayide en çok ihracat yapan ikinci şehir konumunda. İhracatının yüzde 78’ini karayoluyla gerçekleştiriyor. Biz bunu demiryoluyla entegre etmemiz gerekiyor. Bu proje kapsamında havayolumuzu da hareketlendirecek bir entegre söz konusu olabilir. Sunumunuzda hızlı tren projesinin 2021 yılında gerçekleşeceği ile alakalı bir durum belirttiniz. Bizler bu sürenin daha erkene alınmasını arzu ediyoruz. Çünkü bu hat kendi kendini çok rahatlıkla amorti edebilecek bir hat. Bunları bir kez daha dikkate alıp projenin bitiş tarihini daha öne çekmenizi arzu ediyoruz.” (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.