SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Müftülüğü demokrasi nöbetinde

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve tüm personel ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için "Demokrasi Yürüyüşü" gerçekleştirdi. ( Ali Atmaca - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Müftülüğü demokrasi nöbetinde
Bursa Müftülüğünün düzenlediği etkinlikte toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla kentte "demokrasi nöbeti" tutulan meydana kadar yürüdü








 Bursa'da, İl Müftülüğü görevlileri ve vatandaşlar tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla "Demokrasi Yürüyüşü" yapıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlardan oluşan binlerce kişilik grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Gökdere Meydanı'nda toplandı.

Darbe girişiminde bulunanlar aleyhine slogan atan grup, "demokrasi nöbeti" tutulan Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından katılımcılara seslenen Ay, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve milletvekillerinin, özel harekat polislerinin, masum, savunmasız insanların canlarına kasteden ihanet şebekesini lanetlediklerini söyledi.

Bu zulüm ve cinayetlerde suçlu olanların, dahili ve harici her bir mihrak ve maşaların mutlaka cezalandırılmasını isteyen Ay, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı destanı yazan, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle vatanını, milletini, hürriyetini ve bağımsızlığını seven aziz milletimize gönül dolusu minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Vatanı darbecilere teslim etmeyen, bu uğurda şehit olan tüm insanlarımıza rahmet diliyoruz. Makamları cennet, mertebeleri firdevs, Resulullah Efendimize komşu olmalarını diliyoruz. Gözünü kırpmadan darbecilere insanlık dersi veren, kolunu, bacağını, elini, ayağını kaybeden bütün gazilerimize ve yaralılarımıza Şafi ismiyle şifa diliyoruz. 15 Temmuz gecesi okuduğu selalarla semayı inleten, ezanlarla arşı titreten bütün din görevlisi kardeşlerimiz içinde can veren, şehadet şerbetini içenlere ve yaralı olanlara da Rabbimizden rahmetler ve şifalar diliyoruz. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sela ve ezanları lütfeden Allah'a hamdolsun."Daha sonra Ay, meydanı dolduran vatandaşlarla dua etti.

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve tüm personel ile Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.