SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Müftülüğü örnek bir projeye imza attı

Bursa İl Müftülüğü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile imzaladığı protokol ile bir ilke imza attı. Bursa’daki 35 camide

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Müftülüğü örnek bir projeye imza attı
Bursa İl Müftülüğü, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile imzaladığı protokol ile bir ilke imza attı. Bursa’daki 35 camide başlayacak olan projeyle mahallelerdeki çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması sağlanacak.

Bursa İl Müftülüğü 1,1 milyon liralık 18 ay sürecek olan proje için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile Bursa’nın ilk etapta 35 mahallenin çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutulurken, gençlerin spor ve sosyal faaliyetlerde bulunmasına katkı sağlanacak. Gerçekleştirilecek olan projede Eguvan Gençlik Derneği’nin de katkısı olacağını ifade eden Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Gençlerimizi milli ve ahlaki yönden desteklenmesi amacıyla bir takım projeleri hayata geçirmiş olacağız. Özellikle 35 camimizde bir alt yapı çalışması hazırlayarak bu camilerimizde görev yapan din görevlilerimizle birlikte o mahallemize bulunan gençlerimize hizmetler vermek istiyoruz. Bu hizmetlerin içerisinde sportif, kültürel faaliyetler olduğu gibi, engelli ve dezavantajlı gruplara da bir takım hizmetler götürülerek gençleri cami çevresinde toplamak, onların milli ve manevi yönden topluma kazandırmak istiyoruz. Bursa açısından çok önemli bir projeye imza attığımız için çok mutluyum. Çünkü bu camiler özenle seçilmiştir. Burada görev yapan görevlilerimiz bu projeye destek vermek için çaba sarf eden arkadaşlarımızdır. 18 ay sürecek projeden çok önemli neticeler alacağımıza inanıyoruz. Proje, sosyal kalkınma alanında Türkiye’de ilk defa böylesine büyük oranda destek aldı” diye konuştu.
İlk etapta 35 cami, ilerleyen zamanlarda 17 ilçede en az 2 camide bu faaliyetin yapılması planlanıyor. BEBKA'nın yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yapıldı. Gençlerin sosyal, kültürel, sportif ve manevi anlamda eğitimini ele alan çok kapsamlı bir dönüşüm projesiyle camilere bilgisayarlar, sinevizyon, koşu bandı, güreş ve benzeri spor aletleri konulması hedefleniyor.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise, gençlere ve yaşlılara yönelik yapılan projenin çok önemli olduğunu ifade ederek, 18 ay sürecek olan çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.