SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Müftüsü Ay: Dünya Muhammedi şefkate muhtaç

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, zaman geçtikçe Kur’an-ı Kerim'in gençleştiğini, Peygamber sevgisinin katmerleştiğini belirterek,

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, zaman geçtikçe Kur’an-ı Kerim'in gençleştiğini, Peygamber sevgisinin katmerleştiğini belirterek, “Bugün dünyamız Muhammedi muhabbete ve Muhammedi şefkate muhtaç.” dedi. 



Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın “Peygamberimiz ve İnsan Onuru” konulu konferansıyla devam etti. Kongre merkezinde düzenlenen konferansa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları Topluluğu öğrencilerinin sergilediği sema gösterisinin ardından Peygamber Efendimiz'in doğumunu anlatan küçük bir dörtlükle sözlerine başlayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Yıllardır, asırlardır anlatılan ya da anlatılamayan Efendimiz'i anmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Yaşadığı aile hayatıyla insanlara karı-koca hakkını öğreten Peygamberimiz'in davranışlarından ve sözlerinden örnekler veren Ay, İsra Suresi’nin “An dolsun ki biz insanı çok değerli kıldık” mealini anlatarak insanın onurunun her şeyden üstün olduğunu söyledi. Ay, Peygamberler tarihine bakıldığında Hz. İbrahim’in teslimiyetiyle, Hz. Yakup’un sabrıyla ve Hz. Eyyüb’ün rızasıyla onurlandırıldığını vurgulayarak, Hz. Muhammed(sav)in insanlara, hayvanlara ve bitkilere rahmet vesilesi olarak gönderildiğini kaydetti.

Ay, “Yaşadığı sürece insan onurunu ve insanı insana sevdirmenin mücadelesini verdi. Eşlerimize ve çocuklarımıza değer vermeyi öğretti. Onun sayesinde hizmetçiler evin insanı olarak görüldü. Onun sayesinde engelliler Allah’a engel olmadığını anladı. Bu kainat onun sayesinde varlık kazandı.” diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, sakin ve etkileyici yorumuyla sunduğu sohbetten çok lezzet aldığını belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.