SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ormanlarında ceviz yetiştirilecek

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Orman Fidanlık İşletme Şefliği’nce 6 bin adet chandler cinsi ceviz fidanı aşılandı. Aşılanan fidanlar gerekli b

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa ormanlarında ceviz yetiştirilecek
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Orman Fidanlık İşletme Şefliği’nce 6 bin adet chandler cinsi ceviz fidanı aşılandı.
Aşılanan fidanlar gerekli bakımlarının ardından sonbaharda uygun orman alanlarına dikilecek. Geçen yıl 150 bin fidan yetiştirerek diken Yenişehir Orman Fidanlık İşletme Şefliği’nde şu sıralar chandler cinsi ceviz fidanları aşılanıyor. Tarım işçilerinin büyük titizlikle yaptığı aşılama işi tamamlanmak üzere. Aşılama işleminin ardından bakıma alınacak ceviz fidanları kış öncesi gerçek yerlerine dikilecek.
Yenişehir Orman Fidanlık İşletme Şefi Volkan Haşimoğlu, “Şu an fidanlar aşılanıyor. Sonbahar aylarına kadar bakımı yapılıyor. Daha sonra buradan alınan fidanlar Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki orman köylerinde uygun orman arazilerine dikiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekilen fidanların sulama dahil 5 yıl müddetle bakımını yapıyor. 5 yılın sonunda ceviz ağaçları o köye bırakılıyor. Köylüler bu fidanlardan gelir sağlıyor” dedi.
Ceviz haricinde yabani meyve türlerini de yetiştirdiklerini kaydeden Haşimoğlu, “Yabani meyve türlerinden olan erik, muşmula, kiraz, ahlat, alıç, kızılcık, elma gibi meyveleri ağaçlandırma sahalarına karışık dikiyoruz. Böylece yaban hayatı desteklenmiş oluyor” diye konuştu.
(FA-MŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.