SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa pazar günü 5 bakanı ağırlayacak!

Reform İzleme Grubu'nun 27. Toplantısı, 11 Kasım'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ev sahipliğinde Bursa'da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2012 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2012 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Reform İzleme Grubu'nun 27. Toplantısı, 11 Kasım'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ev sahipliğinde Bursa'da yapılacak.

AA - Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan yapılan yazılı duyuruda, RİG'in, Türkiye'yi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma konusundaki kararlılığın temel unsurlarından biri olan siyasi reform sürecinin devamını ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve takip etmek amacıyla 2003 yılında kurulduğu anımsatıldı.

Toplantıya, Bakan Arınç'ın yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Afif Demirkıran, Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın katılacağı bildirilen duyuruda, "Bu toplantıda, farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlarımızla ilgili konularda kaydedilen ilerlemeler ve atılan adımlar öncelikli gündem maddesi olarak belirlenmiştir" denildi.

Duyuruda ayrıca, toplantıda AB'ye üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmelerin ele alınacağı, önümüzdeki süreçte önem atfedilen konuların görüşüleceği kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.