SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Polis Okulu'ndan sorumlu 'imamlar ile firari başkana FETÖ gözaltısı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında KOM Şube Müdürlüğü ekipleri önceden tespit

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Polis Okulu'ndan sorumlu 'imamlar ile firari başkana FETÖ gözaltısı
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında KOM Şube Müdürlüğü ekipleri önceden tespit edilmiş FETÖ’ye ait 'gaybubet' evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda hakim savcılardan ve Bursa Polis Okulu’ndan sorumlu 'imamlar' ile KHK ile kapatılan TEGİDER’in firari başkanı da olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı. 
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgütle mücadele devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri önceden tespit edilmiş ve örgüte ait oldukları bilinen gaybubet olarak nitelendirilen hücre evlerine baskın düzenledi. 10 farklı adrese eş zamanlı olarak yapılan baskında hepsi firari 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar arasında hakim, savcı adaylarından ve Bursa Polis Okulu’ndan sorumlu 'imamlar', KHK ile kapatılan TEGİDER Derneği’nin firari başkanı ile ihraç edilmiş öğretmenlerin bulunduğu öğrenildi. Evlerde yapılan aramalarda 2 adet sahte kimlik, 2 adet sahte ehliyet, 22 adet GSM hattı, bir kısmında şifreli program bulunan 26 adet cep telefonu, 4 adet flash bellek, 1 hafıza kartı, 2 adet taşınabilir modem, 7 adet laptop, 2 adet tablet bilgisayar, 22 bin TL ve 440 dolar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahısların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in Bank Asya’yı kurtarma talimatına uydukları öğrenildi.
Şahıslar ifadeleri alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.