SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa sanayisinin geleceği ele alındı...

“Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği; Sorunlar ve Çözüm Önerileri” toplantılarının Bursa ayağı Bursa

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa sanayisinin geleceği ele alındı...
“Milli Teknoloji Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği; Sorunlar ve Çözüm Önerileri” toplantılarının Bursa ayağı Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğinde ve ilgili kurumların yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sanayi ürünlerinde yerlileştirmeye dayalı bir ekonomik dönüşümün temellerini oluşturarak milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesinin tesis edilmesi ve sanayi tabanının güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa markası konusunda Valiliğimiz, BTSO ve diğer kurumlar ile uzun bir yola çıktık. Bu güzel şehir için kim taş üstüne taş koyuyorsa, başımızın üzerinde yeri var” dedi.
“SANAYİLEŞME KONUSUNDA TAVIR BELİRLEMELİYİZ”
Bursa’nın sanayileşme konusunda tavır belirlemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu şehre hizmet etmekten her zaman mutluluk ve gurur duydum. Bursa’nın hak ettiği konuma gelmesi için büyük ufuklara yelken açmamız gerekiyor. Bu konuda Bursa’da çok önemli çalışmalar yapılıyor. Bizler de bu çalışmaların her zaman destekçisi olacağız” diye konuştu. Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy da, “Dünya şu an büyük bir yarış halinde. Bizim de bu yarışta rekabetçi bir konumda olabilmemiz için güçlü bir sanayiye ihtiyacımız var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın başlattığı bu hamleyi oldukça önemsiyoruz. Toplantıda alınacak kararların Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.
“SON 5 YILDA, YÜZDE 7.5 BÜYÜDÜK”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan da, üretimden istihdama, sanayiden ticarete ve ihracata kadar her alanda güçlü bir ekonomi vizyonunun Bursa’yı Türkiye’nin moral ve motivasyon kaynağı yaptığını söyleyerek şöyle konuştu: “Lider kent Bursa, son 5 yılda ortalama yüzde 7,5 gibi yüksek bir performansla büyürken, katma değerli üretimi, nitelikli ihracatı, sanayi ve ticari alandaki potansiyeli ile merkez bütçeye katkısını da son 5 yılda yüzde 120 artırdı. Kentte Ar-Ge ve tasarım merkezli firma sayımız 5 yılda 23’ten 120’ye ulaştı. Türkiye’nin 2023’teki hedefi olan 4 dolarlık kilogram başı ortalama ihracat hedefini bugünden yakalayan Bursa, daha yüksek hedeflere ulaşabilmek adına Odamızın öncülüğünde çok özel projelerin de merkezi oldu.” Bursa sanayisinin daha güçlü bir geleceğe taşınırken, yerli ve milli üretimin de odağında olduğuna dikkat çeken Koçaslan, “İhracatımızı artırmak ve yerli teknolojiyi işletmelerimizin girişimcilik ekosistemlerine dahil etmek amacıyla kurguladığımız kuluçka, inovasyon ve girişimcilik merkezlerimiz de kısa süre içinde hayata geçecek” dedi.
SONUÇ VE ÖNERİLER BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK
Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Latif Deniz, Bursa KOSGEB müdürü Erkan Güngör, Uludağ Tekstil İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan, BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal  ile BTSO Konsey Başkanları ve işadamlarının katıldığı toplantının moderasyonunu yapan BEBKA Genel Sekreter İsmail Gerim de, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 81 ilde başlattığı milli teknoloji, güçlü sanayici hareketiyle birlikte, kalkınma ajansları olarak sanayicilerimizle bir araya gelip, onların sorunlarına ne gibi çözümler bulabileceğimizi değerlendireceğiz. Sıkıntıları birinci ağızdan dinleyip, şehir ekonomisinin dinamikleriyle birlikte ortak istişareler sonucunda, somut çözümler bulacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. Finansmana erişim, beşeri sermaye, kurumsal yapılanma, fiziki altyapı, ulusal ve uluslararası pazara erişim ve tutunma, üretim maliyetleri, devlet destekleri, kalite ve markalaşma, profesyonel danışmanlık gereksinimi, mevzuata dair sorunlar, ekonomik belirsizlik olmak üzere 11 başlığın ele alındığı toplantıdan elde edilen sonuçlar ile önerler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına çıktı olarak bildirilecek.

(Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.