SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa sivil toplumu terörü lanetledi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2011 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2011 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa sivil toplumu terörü lanetledi
Hakkâri’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde güvenlik güçlerine karşı yapılan hain saldırıyı kınayan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 26 askerin şehit, 22 askerin ise yaralanmasına sebep olan terör örgütüne lanet yağdırdı.
Hakkâri’deki bu saldırının PKK’nın gerçekleştirdiği en kanlı dördüncü saldırı olduğunu dile getiren Şeker, iki yıl önce bugün 34 kişilik PKK’lı grubun Habur sınır kapısından alkışlarla girmesinin ardından yine aynı tarih olan 19 Ekimde 26 askerimizi şehit eden bölücü terör örgütünün kanlı saldırısının tesadüf olamayacağına dikkat çekti.
Terörün karanlık yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyleyen Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin son günlerde terörle mücadelede attığı kararlı adımlar, tükenme noktasına gelen terör örgütünü, kendisini ispatlama ve var olduğunu gösterme çabasıyla, bu tip eylemlere itmektedir. Ancak, milletimiz birlik ve beraberlik içinde, hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazıyacaktır. İçerden ve dışarıdan buna engel olmaya çalışacakların da buna gücü yetmeyecektir. Bölge halkının haklarını savunduğunu iddia eden eli kanlı terör örgütünün sivil, asker, kadın, çocuk, bebek ayrımı yapmadan katletmesi de, böyle olmadığının en açık örneğidir.”


“PKK, İSRAİL’İN TÜRKİYE’DEKİ TAŞERONUDUR”
Terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği eylemlerin arkasında İsrail’in olduğunun altını çizen Şeker, demokratik gelişmelerin hız kazandığı her dönemde olduğu gibi bugünlerde de siyonist güçlerin desteğiyle yeniden sahneye konulmak istenen bu kirli tezgâh ve karanlık oyunların maksadına ulaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ifade ederek, “İsrail’in Türkiye’deki karanlık oyunlarını gerçekleştirdiği taşeronu olan PKK’yı lanetliyoruz” dedi.
Gençleri öldürerek kendini güçlü göstermeye çalışan örgütün büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu vurgulayan Şeker, ‘artık kan akmasın’ diyerek yeni anayasa zaruretine dikkat çekti. Terörle mücadele konusunda devletin bütün kurumlarının iş birliği ve kararlılığının bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmesi gerektiğini belirten Şeker, “Başlatılan kara ve hava harekâtı terör bitene kadar sürmelidir. Bu şekildeki bir mücadeleyle bataklık kurutulmalı, şehir yapılanması deşifre edilen, halk desteğini kaybeden terör örgütünün yeniden zemin bulmasına fırsat verilmemelidir. Bunun için yapılması gereken ise, demokratikleşme yönünde atılacak güçlü adımlardır. Halkının tamamını kucaklayan, ötekileştirmeyen yeni bir anayasa, her türlü sorunun çözümünde referans olmalıdır” diye konuştu.
Şeker, Memur-Sen ailesi olarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerken, silah arkadaşlarına ve ailelerine sabır ve baş sağlığı diledi.

GESİAD’DAN TERÖRE LANET

GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, Hakkari Çukurca’da çok sayıda askerimizi şehit eden terör örgütüne tepki göstererek, “ Terör bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Devletimiz en kısa sürede bunun hesabını soracaktır” dedi.
Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Mariobet Yöneticileri Derneği GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, yaptığı açıklamada, “GESİAD olarak yapılan bu hain saldırıyı kınıyor ve saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK’yı bir kez daha lanetliyoruz. İnanıyoruz ki, devletimiz yapılan bu saldırılara gereken karşılığı en kısa sürede verecektir. Türkiye Cumhuriyetini bu tür saldırılarla zayıflatacaklarını düşünen bölücü terör örgütü PKK ve ona destek veren dış mihraklar büyük bir yanılgı içindedir. Türk halkı, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisindedir ve demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyetine ilelebet sahip çıkmaya ve yaşatmaya kararlıdır” diye konuştu.
Özgün, "Hain terör saldırısı sonucu şehitlik mertebesine erişen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı dilerken, saldırıdan yaralı kurtulan güvenlik güçlerimize de acil şifalar dileriz" dedi.

 

Buarada; Bursa'da Atatürk Anıtı önünde toplanan gençler, teröre lanet yağdırarak şehitlere sahip çıkılmasını istedi.
Bursa'da bir grup genç, Heykel'de toplanarak terörü lanetledi. Atatürk Anıtı önünde Türk bayraklarıyla slogan atan gençlere vatandaşlar da destek verdi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bursa, şehitlere sahip çık" sloganları atan gençler, oturma eylemi yaptı. Gençlerin protestosuna destek veren vatandaşlar ise, "Bu millet idamın geri gelmesini istiyor. Bu millet Abdullah Öcalan'ın kellesini istiyor. İçimiz yanıyor" diye tepki gösterdi.
Türk bayraklarıyla teröre lanet yağdıran gençlere, yoldan araçlarıyla geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

BGC'DEN TERÖRE LANET
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolayla, hain terör saldırılarını kınadı.

Kolaylı, yaptığı açıklamada, "Terör örgütünün son 24 saatteki saldırılarında Bitlis ve Hakkari'de iki gün içinde 31 güvenlik görevlimiz şehit düştü. Şehitlerimizin kan ağlayan ailelerine, bütün ülkemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Türkiye’yi bölmek amacıyla vatanımızın gencecik evlatlarına dağlarda pusu kuran, şehirlerde bomba patlatan teröristler, emellerine elbette erişemeyeceklerdir. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hiçbir ırk ayrımı yapmadan, milletimizin bütün bireylerini vatandaşlık temelinde birleştirerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi bugün de bütünlüğünü koruyacak güçtedir. Bu duygularla saldırıları kınıyor, şehitlerimizin yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ

Hakkari'deki terör saldırısı Bursa'nın İnegöl ilçesinde de protesto edildi.
İnegöl Yunus Emre Lisesi öğrencileri, okul çıkışı yürüyüş yaparak PKK'yı lanetledi. Okul çıkışında toplanan 150 kadar öğrenci, İstiklal Caddesi'nden yürüyüşe başladı. Öğrenciler, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak, PKK'yı tel'in etti. Atatürk Bulvarı'nı takiben anıt önüne kadar yürüyen gençler, burada İstiklal Marşı okudu. Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik tedbiri aldığı yürüyüş anıt önünde son buldu. Öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.