SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa 'Sular Vadisi' ile suyun anlamını bulacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapımında son aşamaya gelinen ve içerdiği su temasıyla Türkiye’ye örnek projelerden

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2018 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa 'Sular Vadisi' ile suyun anlamını bulacak
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapımında son aşamaya gelinen ve içerdiği su temasıyla Türkiye’ye örnek projelerden olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ağırlayarak vizyon projenin detaylarını aktardı.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yeşil Yıldırım’a yakışacak bir şekilde, mavinin ve yeşilin buluşma noktası olarak tasarlanan, su teması ve yeşil alan donatısıyla benzersiz niteliğe sahip Sular Vadisi Doğa Parkı’nda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ağırladı. Yapım çalışmalarında son aşamaya gelinen, 28 bin metrekarelik proje alanında hayata geçirilen Sular Vadisi Doğa Parkı’nın detaylarını Başkan Dündar’a aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bursa’mıza hizmet eden yerel yöneticiler olarak şehrimize değer katacak projelerimizde incelemelerde bulunduk. İlk olarak, Osmangazi Belediyemiz tarafından yapılan, Bursa’nın fetih tarihinin canlandırıldığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni inceledik. Gerek mimarisi, gerekse de tarihsel ve sanatsal boyutu ile özel bir yapı şehrimize kazandırılmış. Başkanımız Mustafa Dündar’ı ve müzenin yapımında emeği geçenleri kutluyor, bu önemli merkezin şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ardından benzersiz mimarisi ile yapay göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanan Sular Vadisi Doğa Parkı’nda Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ı ağırlayarak projemizin detayları ve geldiğimiz aşama hakkında bilgilendirdik” dedi.


MAVİ İLE YEŞİLİN BULUŞMA NOKTASI
Benzersiz mimarisi ile yapay göl ve tesisleriyle insanlar için yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanan Sular Vadisi Doğa Parkı’nın detaylarına da değinen Başkan Edebali, “Projenin en dikkat çekici kısmı olan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri, yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi ve maket evcil hayvan bahçesi ile Sular Vadisi Doğa Parkı, Yıldırım’ın Türkiye’deki değerini daha da yükseltecek. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak” diye konuştu.


BURSA’YA DEĞER KATACAK BİR ESER
Sular Vadisi’nin yapımında sona gelindiğini işaret eden Başkan Edebali, “Suyun anlamını bulduğu sular şehri Bursa’ya yakışacak bir proje olan Sular Vadisi Doğa Parkı’nın yapımında sona yaklaşıyoruz. Su teması ve yüzde 70’lik yeşil alan planlamasıyla benzersiz bir doğa parkı olarak ilçemize kazandırmaya hazırlandığımız Sular Vadisi Doğa Parkı, Yıldırım’a nefes aldırırken Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak. Bursa’mızın dünyaya açılan kapıları olan Yıldırım ve Osmangazi’nin değerine değer katacak projeleri hayata geçirirken, istişarelerimizi sürdüreceğiz. Başkanımız Mustafa Dündar’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.


‘BÖLGE NEFES ALMIŞ’
Projenin yapım aşamasında gerçekleştirilen kamulaştırmanın başlı başına önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yıldırım Belediyemizin Sular Vadisi projesinin gerçekleştiği alanda Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Edebali’nin misafiri olduk. Bursa’da, Osmangazi’de, Yıldırım’da hizmet etmenin zor olduğunu biliyoruz. Öncelikle projelerin hayata geçirileceği alanlar oluşturmak gerekiyor. Bu konuda kamulaştırma ön plana çıkıyor. Kamulaştırma ile gerçekleştirilen bu projede bölgenin nefes aldığını görüyoruz, mahallenin rahatladığını görüyoruz. Bu başlı başına bir hizmet. Bununla birlikte uygulama projesinin değeri de ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.
‘BURSAMIZA HAYIRLI OLSUN’
İçerisinde barındırdığı hizmet birimleri ve sosyal alanları ile Sular Vadisi’nin Yıldırım’a ve Bursa’ya yakışacağının altını çizen Başkan Dündar, “Sular Vadisi Doğa Parkı, bünyesindeki sosyal alanları ve hizmet birimleriyle güzel bir proje olarak ortaya çıkıyor. Bununla birlikte projenin bir tarafında hem şehirde hem mahallede en önemli ihtiyaç olan otoparkın inşa edilecek olması, pazar yerlerinin inşa edilecek olması bu projenin komple bir proje halinde bölgedeki 6 mahalleye büyük bir hizmet olarak geldiğini görüyoruz. Proje’nin Yıldırım’a ve Bursamıza kazandırılmasında başta Başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyor, Sular Vadisi’nin tüm Bursalı hemşehrilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.