SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Teknik Üniversitesi akademik yıl açılışı

Akademik yılın ilk dersi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan tarafından verildi     Bursa T

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Teknik Üniversitesi akademik yıl açılışı
Akademik yılın ilk dersi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan tarafından verildi
 

 

Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) 2015-2016 akademik yılı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan'ın verdiği açılış dersiyle başladı.

Üniversitenin yeni hizmete alınan Yıldırım Yerleşkesi'ndeki eğitim binasında düzenlenen törende "Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü" konulu ilk dersi veren Aslan, BTÜ'nün bilim ve teknoloji üssü olma misyonu bulunduğunu söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bu misyondaki iki kavramı bünyesinde barındırdığını belirten Aslan, Bursa'nın Türkiye sanayisinin beşiği olduğunu vurguladı.

Sembolik de olsa üniversitelerde ilk dersi vermenin zor olduğunu dile getiren Aslan, "Dersin adı, Refah Toplumuna Ulaşılmasında Proje Kültürü. 'Refah toplumu' denildiğinde, aslında bir sürü, iç içe kavramlar var. Refah toplumundan anlayacağımız şey, yüksek gelirli ülkeler sınıfına girmiş olmaktır. Refah toplumuna, teknoloji üreterek ulaşılabilir" diye konuştu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de kent ile bölge sanayisine, topluma ve bütün paydaşlarına çözüm üreten, güç katan kuvvetli bir bilim yuvası olmak istediklerine dikkati çekti.

Karademir, dünya standartlarında mezunlar vererek, bilim üretmek, projeler yapmak ve teknolojiyi takip eden değil yönlendiren bir "bilim ve teknoloji üssü" olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Törene, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.