SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü'

Sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir ve çevreye duyarlı iş modelini geliştirmek için B

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü'
Sanayi kuruluşlarının sürdürülebilir ve çevreye duyarlı iş modelini geliştirmek için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve organize sanayi bölgelerinin katılımıyla "Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü" imzalandı.






BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, bir otelde düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, çevre kaygılarının her geçen gün arttığı dünyada sürdürülebilir bir dünya ve küresel iklim değişikliği tehdidine karşı birlikte hareket ederek, çözüm aradıklarını söyledi.

Çevre duyarlılığı vizyonuyla "Yeşil Büyüme Projesi"ni hayata geçirdiklerini anımsatan Burkay, "Proje kapsamında tüm sanayi kuruluşlarını kapsayacak bir protokolle Türkiye'yi hedefimize taşıdık. Bursa'nın çevreye duyarlı büyümesine öncülük etmek adına sanayi bölgeleriyle birlikte Türkiye'deki ilk kez böyle bir protokole imza atılıyor." diye konuştu.

Burkay, her projenin merkezinde insan unsuru olması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kentin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla Çevre ve Temiz Üretim Konseyi'ni oluşturduk. Çevre ve temiz üretim konusunda yerel strateji belgesi olarak hazırladığımız raporunu kamuoyuyla paylaştık. Enerji verimliliği merkezini Bursa'ya kazandırdık. Çevreyi koruyan, yeşil büyümeyi öne çıkaran verimli bir sanayi modelini hayata geçirdik. Gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye atmaksızın, sürdürülebilirlik yaklaşımıyla enerjiyi verimli kullanmanın, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin ve temiz üretim teknolojilerine geçiş yapmak için çalışmaların yapılmasında, işbirliği çok önemli."

Konuşmanın ardından Burkay, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkan Burkay ve UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, "Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü"ne imza attı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.