SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa trafiğini onlar kilitliyor

BURSA TRAFİĞİNİN RAHATLATMASI İÇİN KENTİN DÖRT BİR YANINDAN YOLLAR AÇILIRKEN, DUYARSIZ KİŞİLERİN İSE GELİŞİ GÜZEL ARAÇLARINI YOLA PARK ETMESİ VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ YOLCU ALMAK İÇİN KURALLARI HİÇE SAYMASI TRAFİĞİ DURMA NOKTASINA GETİRİYOR. (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa trafiğini onlar kilitliyor
Bursa'da trafiğin rahatlaması için şehrin dört bir yanında her gün yeni yollar açılmasına rağmen, gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden trafik durma noktasına geliyor.
Her gün binlerce aracın trafiğe çıktığı Bursa'da Büyükşehir Belediyesi’nin trafik keşmekeşini aşmak için açtığı alternatif güzergahlar yeterli olmuyor. Trafiğin en yoğun olduğu Kükürtlü Caddesi, Ankara yolu ve çeşitli bölgelerde vatandaşların da duyarsızlığı etkili oluyor. Yol kenarındaki market, kafe, banka ve benzeri iş yerlerine giren vatandaşların araçlarını caddeye park etmesi trafiği aksatıyor. Toplu taşıma araçlarının yolcu almak için yol üzerinde uzun süre hareket etmeden beklemesi ise trafiği durma noktasına getiriyor.
Trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda da uzun kuyrukların oluştuğu caddelere emniyetin ve belediyenin el atmasını isteyen vatandaşlar, “İl merkezinde BURBAK’ın Bursa Trafik Vakfı iş birliğiyle yürüttüğü uygulamayla yanlış park edilen araçlar gibi işlek caddelerdeki araçlar da çekilmeli. Yol üzerindeki otoparkların haricinde park edilen araçlara trafik polisleri cezai işlem uygulamalı. Duyarsız vatandaşların bu şekilde hareket etmesi trafiği içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Minibüslerin ise yolcu almak için yol üzerinde uzun süre beklemesi şerit daralmasına sebep oluyor. Hem bunun, hem de can güvenliği için yol kenarlarındaki bariyerlerin yükseltilerek yolcu indirip bindirmelerin durak haricinde yapılmaması gerekiyor” dedi.İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.