SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa turizm hedefine kilitlendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı seçilmesiyle Bursa’nın marka değerinin

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2018 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2018 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa turizm hedefine kilitlendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı seçilmesiyle Bursa’nın marka değerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda ortak akılla hareket etme kararının alınması Bursa iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.
Farklı turizm imkânlarına sahip olan Bursa, son dönemlerde gerçekleştirdiği turizme yönelik hamlelerle sektörden aldığı payı arttırmaya çalışıyor. Bursa'nın kültürel, tarihi, doğal ve sosyal zenginliğini ulusal ve uluslararası mecralarda tanıtmak, korunma ve gelişimlerini sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan ve bugüne kadar faaliyetlerini Valilik başkanlığında yürüten Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’nin başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Başkan Aktaş, 17 ilçe belediyesi ile turizmle ilgili kamu ve özel tüm paydaşların bir araya geleceği yeni dönemde Bursa’nın turizm kozunu en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi. Birliğin bugüne kadar Büyükşehir ve 9 ilçe belediyesi üyeli bir yapıda olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Kalan 7 ilçeyi de hemen bu sürece dâhil edeceğiz. Her ilçemizin kendine has aynı değerleri var. Turizmle alakalı 17 ilçe belediyesinin, özel sektör ve kamudaki tüm paydaşların içinde yer alacağı bir süreci başlatıyoruz.” diye konuştu.
İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Başkanı seçilmesiyle Bursa’nın marka değerinin artırılmasına yönelik çalışmalarda ortak akılla hareket etme kararının alınması Bursa iş dünyasında memnuniyetle karşılandı. Bursa’daki sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri yaptıkları değerlendirmelerde, sağlık turizmden kış turizmine, inanç turizminden kongre turizmine kadar Bursa’da var olan turizm potansiyelinin nasıl geliştirileceğine dair görüşlerini aktardılar.
KARAALP: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp: “Turizmin ekonomik büyüme ve kalkınmada etkili bir sektör olarak önemi gitgide artıyor. Birçok ülke yıllardır bu gerçeği fark edip turizme ciddi yatırımlar yapıyor. Hatta bazı ülkeler, turizm potansiyelleri olmamasına rağmen bölgelerini bir turizm merkezi haline getirmek için çalışıyorlar. Biz hem ülke hem de yaşadığımız şehir Bursa olarak çok şanslıyız. Çünkü ciddi bir turizm potansiyeline sahibiz. Son dönemlerde yapılan yatırımlarla da Türkiye turizm gelirleri açısından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Bursa’mız da tarihsel kökleri, kozmopolit kültürel yapısı, lokasyon olarak kavşak noktasında yer alması, kaplıcaları, doğal güzellikleri ve modern yapısıyla ciddi bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu nedenle turizm sektörünün daha da geliştirilmesi için Bursa’mıza yönelik turist akımı üzerinde etkili olan faktörlerin belirlenmesi ve sahip olduğumuz bu potansiyelin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmaları şehrin modern yapısı ve tarihsel dokusuna zarar vermeden devam ettirmeliyiz. Ayrıca dünyada pek çok örnekte olduğu gibi şehirlerin bazı yapılarıyla anıldığını görüyoruz. Eyfel Kulesi ve Burj Khalifa gibi. Bursa’da da buna özgü, turizmine katkı sağlayacak kimlikli yapılar üretebiliriz. Yerel yöneticilerimiz, turizmcilerimiz ve diğer tüm paydaşlarımız hep birlikte şehrimizin gelişimi için elimizden geleni yapmalıyız.”
MATLI: “POTANSİYEL GÜN YÜZÜNE ÇIKARILMALI”
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı: “Bursa Ticaret Borsası olarak Bursa’nın gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini hak ettiği konuma taşıyabilmek için üzerimize düşen vazifeyi yaptığımız kadar, Bursa ipeğini, hanlarını ve çarşılarını kısacası turizme yönelik tüm varlıklarına da sahip çıkmaya gayret gösteriyoruz. Bursa gibi dört bir yanında ayrı tarihsel, kültürel, doğal zenginlikleri barındıran bir şehrin, turizmde var olan gücünü ortaya koyabilmek için öncelikli olarak planlama yapması, ardından kısa ve uzun vadeli stratejilerini belirlenmesi ve tüm paydaşlarıyla ortak hareket edebilmesi önceliği olmalıdır. Ayrıca Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa`nın, var olan turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkarılmasının, Bursa`nın geleceği açısından asla göz ardı edilmemesi gereken bir husus olduğu kanısındayım.”
TUNAKAN: “KENTİMİZİN CİDDİ BİRİKİMİ VAR”
BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan: “Her dönem önemini koruyan Turizm sektörü, özellikle son zamanlarda çok hızlı bir gelişim göstermiştir. Ülkemize gelen turistlerin sayısında ve buradan gelen gelirde ciddi bir artış göze çarpıyor. Bursa’mızın da bundan gerekli payı alması gerekiyor. Bursa’mız sanayi ve üretimdeki gücünün yanında turizm anlamında da kuvvetli bir potansiyele sahip. Bursa’mız, tarihin doğal ve kültürel zenginliklerle harmanlandığı bir şehir. Bursa, medeniyetlerin tarihsel gelişim sürecinde önemli bir durak olmuştur. Turizm şehri olmanın özelliğini, turizm anlamındaki birçok değerin bir bütün olarak barındırılması olarak tarif edersek Bursa bu anlamda çok şanslıdır. Deniz, doğa, kültür, inanç, tarih, sağlık ve medikal turizmi açısından ciddi bir birikime sahip olan Bursa’mız, özellikle son yıllarda yapılan yatırımlar, yerel yöneticilerimizin ve turizm sektör temsilcilerimizin yoğun çalışmalarıyla turizmdeki seviyesini yükseltmiştir.”
YILDIZ: “TÜM PAYDAŞLARIN ODAKLANMASI GEREK”
BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız: “Turizm potansiyeli bakımından birçok nimeti barındıran bir şehirde yaşıyoruz ama bu değerlerin farkında mıyız? Bence öncelikle kendimize bu soruyu sormamız gerekiyor. Bu sorunun yanıtını doğru bir şekilde verebiliyorsak ve verdiğimiz yanıtla aynı doğrultuda hareket edebiliyorsak, inanıyorum ki bu alanda da yeniden ivme kazanacağızdır. Turizm olur yahut başka bir konu olur bilmem ama şehrin tüm paydaşlarının aynı konu üzerinde odaklanması gerektiği bir gerçektir. Bu noktada atılan adımları olumlu buluyor ve her konuda destek vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Şehrimiz kazandığında, biz, biz kazandığımızda ülkemiz kazanacaktır. Bursa’yı güzel günlerin beklediğine inancımız tam. BEKSİAD’a ve Vişne Ticaret Bölgesi’ne gelecek olursak. Vişne Ticaret Bölgesi’nde biz de ihracat yapan firmalarız. Dolayısıyla bu bölgeye 50-60 ülkeden ziyaretçiler gelmekte. Bu misafirlerimiz geldiklerinde sadece ticaret yapmakla kalmıyor Bursa’nın, tarihi ve turistik yerlerini de geziyorlar. Dolayısıyla bu sektör ve bu bölge de turizme açılan bir kapıdır.”
EKER: “SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPILANMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker: “Bir yerde turizmin gelişmesi için ana kriterler vardır. Turizm kenti olabilmek için, turizm bilimine göre aşağıdaki kriterleri yerine getirmek gerekir. İlk aşamada yapılması gerekenler turizmin ana faktörlerini yerine getirmektir. Bunlar; Ulaşım, Konaklama, Yiyecek & İçecek, Gezilecek görülecek yerler, Alt yapı hizmetleridir. Bu ana maddeler sağlandıktan sonra ikinci aşamaya geçmek gerekmektedir. Bursa’da bu 5 ana ilk aşama büyük ölçüde tamamlanmıştır. İkinci aşama ise tanıtım ve yönetim aşamasıdır. Bu aşamada yıllardır Turizm STK’ları olarak sıkıntılar yaşanmıştır. Kamu yöneticilerinin sık sık değişmesi, uzun vadeli planlamaların önünü kapamıştır. Bu nedenle 2017 Temmuz ayında tanıtım ve yönetimi tek elden yapabilmek adına, Turizm Platformu oluşturulmuştur. Bu platformun ana amacı ise önemini ve başarısını ispatladıktan sonra tüzel ve sürdürülebilir bir yapıya bürünmesidir ve bu karar da alınmıştır.”
GÜRSES: “BURSA VAZGEÇİLMEZ BİR DESTİNASYON”
MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses: “Dönem dönem turizm arka planda tutulmuş olsa da Bursa’nın turizm alanındaki yetkinliği su götürmez bir gerçektir. Bu güzel, müstesna ve dört bir yanından tarih, doğallık ve şifa fışkıran şehrin, turizm alanında vazgeçilemez bir destinasyon olması, bu şehri ile dertlenen herkesin olduğu gibi bizim de önceliklerimiz arasındadır MÜSİAD Bursa Şubesi, üretimde ve ticarette olduğu gibi turizmde de Bursa markasının ve algısının yeniden tesis edilmesi adına elini taşın altına koymuştur ve yeniden koymaya hazırdır.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.