SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açıyor

BURTARIM 2018 Bursa 16. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 11. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipm

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açıyor
BURTARIM 2018 Bursa 16. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 11. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı 9 Ekim 2018 Salı günü kapılarını açıyor.
Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13 Ekim 2018 Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 20 ülkeden 365 firma ve firma temsilciliğinin katımında, 7 salon ve açık alanda toplam 75.000 m2’de, 300 binden fazla ziyaretçi hedefi ile hazırlanmaktadır. Traktörden tohuma, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine kadar geniş ürün grubuyla dikkat çeken fuarlar, modern tarımın tüm süreçlerini gözler önüne sermektedir.


Tarımsal Mekanizasyonda Endüstri 4.0 İle Gelen Akıllı Tarım
Fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Ülkemizde düzenlenen tüm tarım fuarları arasında 7 iklim kuşağına uygun ürün yelpazesinin sergilendiği tek fuar olma özelliği taşıyan Fuarlar, 2003 yılında 2 salondan oluşan 4 bin m2 alanda başladığı yolculuğuna bugün itibari ile 7 salon ve açık alandan oluşan 75 m2 alanda kapılarını açan dev bir sektör buluşması haline geldi. Beş gün boyunca tarım ve hayvancılık sektörünün tüm yapı taşlarını Bursa’da buluşturacak fuarlarda, geniş ürün grubu içinde endüstri 4.0 ile gelen akıllı tarım uygulamalarını da görmekteyiz. Ürün çeşitliliğinden toprağın işlenmesine, hasattan ilaçlamaya kadar tüm aşamaları kolaylaştıran teknolojiler, endüstri 4.0’la birlikte toprağı daha verimli hale getirmektedir. Tarımsal mekanizasyonun ve yeni nesil teknolojilerin gelişmesi ile önemi artan akıllı tarım uygulamalarının yer alacağı fuarların bölge ve ülke ekonomisine katma değer sağlamasını hedefliyoruz. Coğrafi ve iklimsel şartlar yönünden elverişli bir tarım ülkesi olan Türkiye’nin, tarım üretimi giderek artan tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile önemli şehri olan Bursa’da düzenlenen Fuarlarda, katılımcı firmaların yapacağı lansmanlar da dikkat çekiyor.” dedi.


50’den Fazla Ülkeden Organize Edilen Heyetler ile Kıtalar Arası Köprüler Kuruluyor
Katılımcı firmaların pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini arttırmak ve nihayet ülke ihracatının artmasına katkı sağlamak amacı ile Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslara kadar geniş coğrafyadan alım heyetleri organize edildi. Kıtalar arası köprüleri kuran Fuarlar, Tüyap yurtdışı ofislerinin etkili çalışmaları ile; Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, , Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen ve Yunanistan başta olmak üzere 50’den fazla ülkeden organize edilen 1000’in üzerinde iş adamına ev sahipliği yapacak. Yurt içinden ise 80 ilden 1000’in üzerinde otobüs organizasyonu ile fuara gelecek sektör temsilcileri ve ziyaretçiler, beş gün boyunca tarım ve hayvancılık sektörünün tüm dikkatlerini Bursa’ya çekecek.
İkili İş Görüşmeleri Organize Edildi
T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, BTSO, KOSGEB ve Uludağ İhracatcı Birliği desteği ile fuar merkezinde bulunan Uludağ Konferans Salonu’nda, yurt dışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşecektir. (Bülten)

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.