SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa yabancılara mülk satışında 5. Sırada

Yabancılara mülk satışına ilişkin tablo netlik kazandı. Buna göre Bursa yabancıların satın aldığı mülk sayısı bakımından beşinci sırada yer

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2012 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2012 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa yabancılara mülk satışında 5. Sırada
Yabancılara mülk satışına ilişkin tablo netlik kazandı. Buna göre Bursa yabancıların satın aldığı mülk sayısı bakımından beşinci sırada yer aldı.

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yabancılara yapılan mülk satışına ilişkin soru önergesi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cevaplaması talebiyle verilen yazılı soru önergesinde; Antalya'nın ilçelerinde yabancıların edindikleri mülk sayısı, yabancılara mülk satışının en fazla olduğu iller ve Türkiye'den mülk alan yabancıların tabiyetine ilişkin sorulara cevap talep edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan soru önergesine verilen cevapta ise yabancılara en çok mülk satılan kentin Antalya olduğu belirtildi. Buna göre Bursa 4.529 taşınmaz mal ile yabancılara mülk satışında 5. sırada yer almakta. Toplam taşınmaz alan sıralamasında ise 1.148.019,16 metrekare ile 9. sırada bulunmakta. Bursa’da mülk edinen yabancılara ilişkin uyruk bazında istatistiki raporda Yunanistan uyruklu olarak mülk edindiği görülen kişilerin Bursa’da ikamet eden göçmenler olduğu bilinmektedir. Bursa’da mülk edinen yabancılara ilişkin açıklanan uyruk bazında istatistikî rapor ise şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.