SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 15 kadavra 50 hastaya umut oldu

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin çalışmaları sonucu, beyin

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 15 kadavra 50 hastaya umut oldu
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin çalışmaları sonucu, beyin ölümü sonucu 15 kadavradan yapılan bağışlarla organ bekleyen 50 hastaya nakil yapıldığı bildirildi. 

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, yaptığı yazılı açıklamada, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Düzce illerinden sorumlu Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin çalışmasıyla son bir ay içinde 15 kadavra donörden temin edilen 50 organın yeni hastalar için umut olduğu belirtti.

Gerçekleşen operasyonlar neticesinde 10 kornea, 11 karaciğer, 26 böbrek, 2 kalp, 1 akciğerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde organ bekleyen hastalara nakledildiğini kaydeden Akan, şunları ifade etti:

"Bursa bölgesi gösterdiği duyarlılık ve yapılan organ nakli çalışmalarıyla uluslararası bir başarı grafiği yakaladı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasında geçtiğimiz yıl açılan organ nakli merkezinde bu zamana kadar 11 nakil gerçekleştirilirken, Çekirge Devlet Hastanesi de 5 donör ile liderliğini devam ettiriyor. Organ nakli, organın alınmasından hastaya nakline kadar özveri isteyen bir süreç. Bu yüzden çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden bağışçı vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.