SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 29 Ekim coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıl dönümü, Bursa’da coşkuyla kutlandı. Düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2012 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhuriyet’in kuruluşunun 89. yıl dönümü, Bursa’da coşkuyla kutlandı. Düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yüzlerce Bursalı katıldı. 

Bursa’da dün anıta çelenk sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün Valilik binasında tebriklerin kabulüyle devam etti. Çalışma ve Bakan Faruk Çelik’in de katıldığı törende kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Bakan Çelik, Vali Şahabettin Harput ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz’ın bayramını kutladı. Protokol mensupları, törene katılan engelli Can Ahmet Vural’ın da bayramını kutladı.

Bakan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi bu yıl iki bayramı birlikte yaşıyoruz. Kurban Bayramı’nı geride bıraktık. Bugün Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Bugünkü bayramımızın milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 89 yıl önce bu milleti geleceğe hazırlama ve yeni bir devlet kurma konusunda emeği geçen bütün asker ve sivil vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Bunlara rehberlik eden, Türkiye’nin kuruluşunun baş mimarı gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle andığımızı ifade etmek istiyorum. O genç Cumhuriyet’in daha nice 89 yıllar geride bırakacağı ümit ve temennisiyle bütün vatandaşlarımızın bu bayramını kutluyorum” dedi.

Valilikteki programın ardından Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç ve Ümit Yılmaz halkı selamladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Harput, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesini istemeyenlerin her zaman olduğunu ve olacağını ifade ederek, “Bu güçler, her seferinde farklı senaryolarla yüce milletimizi zaafa uğratmak ve onun evlatlarını birbirine düşürmek için akla hayale gelmeyen oyun ve planlar sahneye koymaktadır. Bugün bu rol, PKK terör örgütüne verildi. Adı geçen terör örgütü, bugün akla hayale gelmeyecek vahşi ve caniyane eylemlerle asker, polis, öğretmen, imam, resmi ve sivil demeden yapmakta olduğu katliamlar, kamu araç tesis binalarına dönük eylemlerle hem devletimize hem milletimize savaş açmıştır. Terör örgütünün niyetini ve arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu oyun inşallah bozulacaktır. Hain odakların karanlık niyetleri kursaklarında kalacaktır” dedi.

“ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN”
Gençlere “Ümitsiz olmayın” diye nasihatte bulunan Harput, “Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde çıkar hesapları yapan güçler, iyi bilsinler ki bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün de her türlü tehdide karşı sabır ve metanetini bozmadan, birlik ve beraberlik için aynı inanç, azim ve aynı kararlılıkla omuz omuza mücadele edecektir. Büyük hedeflere doğru yürüyoruz. Artık yeryüzünün şurası burası değil, her tarafı bizim görev alanımızdır. Türk milleti dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, Işıklar Askeri Lisesi öğrencisinin şiir okumasıyla devam etti. Törende Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi folklor ekipleri ile kılıç kalkan ekipleri gösteri sundu. Ellerine aldıkları bayraklarla Heykel'e çıkan yüzlerce Bursalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı doyasıya kutladı. Resmi geçit töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve polislerin geçişi esnasında vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Törende baygınlık geçiren bir kadın ise Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gösterilen ardından ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ yapıldı. Yürüyüşe Bakan Faruk Çelik, Vali Harput ve Tuğgeneral Ümit Yılmaz da katıldı. Bursa protokolü ellerine aldıkları bayraklarla yürürken, Bakan Çelik vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Heykel’den başlayan ve Cumhuriyet Caddesi’nin sonuna kadar süren yürüyüş esnasında bazı vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’ diyerek duygularını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.