SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 3 ton kilo verdiler!

Bursa'da obezite hastalığıyla boğuşan ve geçirdikleri mide ameliyatı sonrası 100 kilonun üzerinde zayıflayarak sağlıklarına kavuşan ha

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2018 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 3 ton kilo verdiler!
Bursa'da obezite hastalığıyla boğuşan ve geçirdikleri mide ameliyatı sonrası 100 kilonun üzerinde zayıflayarak sağlıklarına kavuşan hastalar bir araya geldi. Salonda bulunan obezite hastalarının toplam 3 ton kilo kaybettikleri öğrenildi.
Obezite nedeniyle cerrahi müdahalede bulunulan hastalara bariatrik diyetisyen tarafından hazırlanan özel diyet kokteyli ve ikramı hazırlandı. Toplantıda verilen toplan kilo dışında, bireysel olarak 100 kilo veren hastalar tebrik edildi. Kokteyde hastalar, kendilerini ameliyat eden Doç. Dr. Evren Dilektaşlı ile sohbet ederek duygularını paylaşırken aldıkları tedavi sayesinde hayata adeta yeniden başladıklarını belirttiler. Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özkul da doktor ve hastaların bir araya geldiği toplantıya katıldı. Özkul yaptığı konuşmada, “Şimdi burada obezite cerrahisi ve metabolik cerrahi merkezinin açılması ile Doç. Dr. Evren Dilektaşlı bey bu birimin başına getirildi ve çok güzel hizmetler, işler yapıldı ifadelerinde bulundu. Obezite toplumumuzun en çok rahatsızlık duyduğu konulardan biri, onun için normal şartlarda insanları Sağlık Bakanlığı’nın da obezite ile ilgili programları var. Öncelikle obeziteye karşı mücadelede insanların beslenmesine dikkat etmesi, hareketli sosyal hayatın içerisinde kilo almamaya gayret etmesi lazım ve zayıflama ile ilgili diyetisyenlerle ve uzmanlarla destek almaları gerekiyor. Daha sonrasında ihtiyaç oluyorsa obezite cerrahisi ile bu problemden kurtulmak mümkün. Ameliyat ile de bunun tedavisinin olduğunu gördük" dedi. Bölüm sorumlusu Doç. Dr. Evren Dilektaşlı ise obezite ameliyatlarını 10 yıldır yaptığını belirterek, "Obezite ve metabolik cerrahi alanında yeterince deneyim kazandım. Bildiğiniz gibi bu bizde çağın hastalığı haline gelmiş bulunmakta. Kansere ve birçok hastalığa da sebep vermektedir. Sigaradan sonra en çok ölüme sebep olan ikinci hastalık obezite olarak saptanmıştır. Sigaradan sonra ikinci ölüm nedenidir diyebiliriz. Daha önceden opere ettiğimiz bine yakın hasta gibi Özel Hayat Hastanesi Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezimize başvuran hastalarımızın çok güzel sağlıklı kilo vermelerini sağlayacağız” diye konuştu. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.