SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 77 yaşındaki hasta kadın arabanın bagajında taşındı, Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı

Bursa'nın İznik ilçesinde 77 yaşındaki parkinson hastası bir kadın hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra evine hafif ticari aracın baga

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 77 yaşındaki hasta kadın arabanın bagajında taşındı, Sağlık Müdürlüğü soruşturma başlattı
Bursa'nın İznik ilçesinde 77 yaşındaki parkinson hastası bir kadın hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra evine hafif ticari aracın bagajında götürüldü. 
İddiaya göre, uzun süredir yatalak olan parkinson ve alzheimer hastası Fatma Özdemir, dün gece sırtındaki ağrıları artınca yakınları tarafından İznik Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaşlı kadın acil serviste 2 saat müşahede altında tutulup tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Ancak yaşlı kadının oğlu Fehmi Özdemir, annesinin çok yaşlı olduğunu ve sırtında sürekli yatmaktan kaynaklı yaraların bulunduğunu belirterek, annesinin hasta nakil ambulansı ile evine bırakılmasını istedi. Özdemir, hastaneden kendisine "ambulans yok" dendiğini iddia etti. Bunun üzerine annesini sedyeden alıp battaniye içinde aracın bagajına koymak zorunda kaldıklarını anlatan Fehmi Özdemir, "Yaşanan bu durum gerçekten içler acısı. Annem bagajda tam 23 kilometre yol gideceğiz" diye konuştu.  Öte yandan hastaneye yetkilileri ise, hasta nakil aracının görevde olduğunu, bu yüzden şahsa o an ambulans tahsis edilemediğini, hasta yakının beklemeyip annesini götürdüğünü söyledi. Yaşanan olayla ilgili Sağlık Müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede hastanenin ihmalinin olup olmadığının anlaşılması için inceleme başlatıldığı belirtildi.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.