SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 90 bin kişi hac için bekliyor

►►Sercan GÜLER İl Müftü Yardımcısı Halil Çelik, Bursa’da hac için bu yıl 13 bin

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 90 bin kişi hac için bekliyor
►►Sercan GÜLER

İl Müftü Yardımcısı Halil Çelik, Bursa’da hac için bu yıl 13 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığını, kayıt yenileyen 78 bin 537 kişinin olduğunu, toplamda 91 bin 680 kişinin hac için beklediğini belirtti. Çelik, 2017 yılında Bursa’dan hacca gidenlerin toplam sayısının 3 bin 484 olduğunu ifade etti.

Bura İl Müftülüğü yeni hizmet binasında,2017 yılı değerlendirme ve 2018 yılı için yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bursa İl Müftüsü İzani Turan ve müftü yardımcıları katıldı.

BURSA’DA İLK MÜFTÜ NİKÂHI KIYILDI

İl Müftü Yardımcısı Halil Çelik Bursa’da ilk müftü nikâhının 20 Ocak 2018 Cumartesi günü Yıldırım’da, İl Müftüsü İzani Turan tarafından kıyıldığını belirtti. Bursa’da göreve başlayalı bir seneyi doldurduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa’nın sadece turizmiyle ön planda olan bir şehir olmadığını, Türkiye’nin 4. Büyük şehri ve sanayide de Türkiye’nin en ön saflarında yer aldığını belirtti. Maneviyatın başkenti Bursa’da hizmet etme imkânı buldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Turan, “Hedefimize gençleri almayı daha anlamlı buluyoruz bu manada Kur’an kurslarımız var, camilerimizin altında gençlik hareketlerimiz var. Gençlerimizi camilerin altında sporla buluşturuyoruz, bir yandan da milli manevi değerlerini anlatan arkadaşlarımızla bu değerlerin farkında oluyorlar.” diye konuştu.

ÖNCELİK GENÇLER

İzani Turan, uyuşturucu batağına bulaşmış olan gençlerle bire bir ilgilenen birimlerinin olduklarını aktararak gençlerle ilgili çalışmalarını şu sözlerle özetledi,” Bursa’da 75 bin civarında üniversite öğrencisi var, bazıları birçok imkânsızlıklar içinde eğitim hayatını sürdürüyor. Bu kardeşlerimiz için ramazanda zekât fitre çadırları oluşturduk. Bu zekât fitre çadırlarında biriken paralar ile maddi yetersizlik sıkıntısı çeken 100 civarında öğrenciye yurt ve yeme içme ihtiyaçlarını karşıladık. Aylık da 250 lira harçlık vermek üzere bu gençlerimizin yanında ve destekçisi olmaya gayret ediyoruz.”

BURSA, VEKÂLETLE KURBANDA TÜRKİYE 1.’si

İl Müftüsü Turan, Bursa’nın hac, umre konusunda oldukça hareketli bir il olduğunu ve Bursa’nın umre noktasında Türkiye 2.’si olduğunu belirtti. Vekâletle kurbanda Bursa’nın üst sıralarda yer aldığını vurgulayan Turan,” Ülkemiz içinde ve dünyanın dört bir yanında mağdurlara mazlumlara ulaştırılmak üzere vekâlet verilen kurbanlarda Bursa, Türkiye’de 2. Sırada.  Bursa nüfus bazında İstanbul’la arasında büyük bir fark olmasında rağmen vekâletle kurban konusunda çok az bir fark var. Nüfus bazında değerlendirdiğimizde Bursa 1.sırada yer alıyor.” dedi.

CAMİ BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bursa’da haftada 6 programla cami buluşmalarına devam ettiklerini belirten Turan, 3 yatsı ve 3 sabah namazı buluşma programlarının cemaat tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

MOBİL VAİZ GELİYOR

Vatandaşlarda sadece camide ulaşabildiklerini söyleyen Turan bu konuda yapacakları çalışmaları şöyle anlattı: “ İnsanımız camilere gelmezlerse ne yapmalıyız diye düşündük ve onlar için çok yakın zamanda mobil vaiz ekibi altında bir ekip oluşturuyoruz. Bize gelmeyen biz gitmeye çalışacağız.”

ESKİ MÜFTÜLÜK BİNASININ AKİBETİ

Müftülük hizmetleri maddi hizmetlerin ötesinde insanımızın manevi alanında hizmet eden birimler olduğunu, yeni hizmet binalarına taşınmalarıyla birlikte eski müftülük binasının akıbeti hakkında açıklamalarda bulunan Turan, “Eski Müftülük binasında kitap kafe projemiz var. Kadınlara ve aileler yönelik bir birim olarak hizmet vermeye devam edecek. Halkımızın doğrudan ulaşabileceği birimler orada kalacak.” diye konuştu.

2017’DE 3 BİN BURSALI HACCA GİTTİ

İl Müftü Yardımcısı Halil Çelik Bursa’da ilk müftü nikâhının 20 Ocak 2018 Cumartesi günü Yıldırım’da, İl Müftüsü İzani Turan tarafından kıyıldığını belirtti. Bursa’da hac için bu yıl 13 bin 500 kişinin kayıt yaptırdığını, kayıt yenileyen 78 bin 537 kişinin olduğunu söyleyen Çelik, 2017 yılında Bursa’dan hacca gidenlerin toplam sayısının 3 bin 484 olduğunu ifade etti.

KUR’AN KURSLARINDA 15 BİN ÖĞRENCİ ÖĞRETİM GÖRÜYOR

Birçok proje ve hizmetlerle çalışmalara devam ettiklerini belirten İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Bursa’da Kur’an kurslarının tamamında toplam 15 bin 267 öğrencinin öğretim gördüğünü söyledi. 4-6 yaş grubuna yönelik 90 Kur’an kursunda 2 bin 261 öğrencini öğretim gördüğünü ifade eden Sezen, “Her yıl okulların tatil olmasını mütakiben, ülkemizde olduğu gibi ilimiz genelinde de bütün camii ve bazı okullarda Kur’an ve dini bilgiler öğretimi ile birlikte sosyal aktivitelerden istifade ettirilmeleri de sağlanmaktadır” diye konuştu. Yıldırım Davutdede Camiinde Cuma hutbesi ve vaazlar işitme engellilere işaret dili ile aktarıldığı belirten Sezen, Nilüfer M. Zahit Kotku Camiinde ve Orhangazi Gazi Orhanbey Camiinde de işaret diliyle hutbe verildiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.