SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da alışveriş oranı yüzde 183 arttı 

Esra ECER Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte e-ticaret alışverişi hızla artışa geçti. Geçtiğimiz yılın bayram alışveriş

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2018 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da alışveriş oranı yüzde 183 arttı 
Esra ECER

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte e-ticaret alışverişi hızla artışa geçti. Geçtiğimiz yılın bayram alışverişi verileriyle 2018 bayram alışverişi verilerini karşılaştıran Hepsiburada, geçtiğimiz bayram dönemine göre alışverişlerde yüzde 126 oranında artış yaşandığını vurguladı. Bursalılar bayram alışverişi oranını geçtiğimiz yıl bayram dönemine göre yüzde 183 artırarak dikkatleri üzerine çekti. En çok 36-45 yaş aralığının alışveriş yaptığı Bursa’da, erkeklerin alışveriş oranı yüzde 72 iken, kadınların alışveriş oranı yüzde 28 olarak belirtildi. En çok talep Nilüfer’den geldi, onu sırasıyla Osmangazi, Yıldırım, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Gemlik, Mudanya, Orhangazi, Karacabey, Kestel, Yenişehir takip etti. Kategori bazlı artışları da açıklayan Hepsiburada, kozmetik kategorisinde yüzde 417, bahçe kategorisinde yüzde 920, temel tüketim ve gıda kategorisinde yüzde 145, derin dondurucu kategorisinde ise yüzde 13 artış yaşandığını açıkladı.
36-45 YAŞ GRUBU DERİN DONDURUCUYU TERCİH EDİYOR
Bu sene Kurban Bayramı alışverişlerinde en çok rağbet edilen ürünlere mercek tutan Hepsiburada kahve, çay, sofra-mutfak gereçleri, çamaşır ve bulaşık deterjanı, şampuan, kolonya, derin dondurucu, kıyma makinesi, kahve makinesi gibi ürünlerin öne çıktığını belirtti. Hepsiburada’nın yaptığı açıklamaya göre derin dondurucu ve soğutuculara olan ilgi bu bayram, geçen seneye göre yüzde 72 artış gösterdi. Et, meyve, sebze gibi ürünleri uzun süre taze bir şekilde saklayarak aile bütçesine katkıda bulunan derin dondurucular, özellikle bayram gibi kalabalık misafirlerin ağırlandığı günlerde en fazla tercih edilen ürünlerin başında geliyor. 36 – 45 yaş grubunun daha fazla tercih ettiği derin dondurucular İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra en çok Kocaeli, Balıkesir ve Bursa’dan talep görüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.