SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da aşure coşkusu...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Parkı'nda 10 ayrı yere kurulan stantlar vasıtasıyla binlerce kişiye aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2012 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da aşure coşkusu...
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Parkı'nda 10 ayrı yere kurulan stantlar vasıtasıyla binlerce kişiye aşure dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel olarak muharrem ayında düzenlenen aşure ikramı bu yıl da Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirildi. 10 ayrı noktaya kurulan Büyükşehir Belediyesi stantlarında, binlerce vatandaş ile esnafa sıcak aşure ikram edildi. Soğuk havada alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı aşurelerle ısınmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak'ın da eşlik ettiği aşure dağıtımı, gün boyunca devam etti.
Türk kültüründeki geleneklerin büyük bir bölümünün toplumsal dayanışma temalı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, bu tür gelenekleri yaşatarak dayanışma duygusunu daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bursa'da gazilerden aşure ikramı
Bursa'nın Yenişehir ilçesinde gaziler aşure dağıttı.
Muharip Gaziler Derneği, 23 Kasım Cuma günü hal içinde bulunan dernek lokalinde muharrem ayı münasebetiyle aşure dağıttı. Vatandaşların ilgi gösterdiği aşure ikramna Yenişehir Kaymakam Vekili Mustafa İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Şeref Kozan, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Baştürk ve ilçe protokolü katıldı.

 

Çukurca'da aşure günü
Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çukurca Mahallesi'nde cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtıldı.
Çukurca Muhtarlığı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen aşure dağıtımında Osmangazi Belediye Başkan Vekili Recep Koygun, Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez de aşure kazanlarının başına geçerek vatandaşlara aşure dağıttı. Cuma namazı sonrası camiden çıkan vatandaşlara aşure dağıtan Koygun ve Erdönmez, "Hicri 1435 yılı Muharrem ayının onuncu gününü karşılarken, muhtarlığımızın gerçekleştirdiği aşure gününe davetli olarak katıldık. Muharrem ayının Müslümanlar için önemi ve değeri oldukça fazladır. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da pekiştiği bu mübarek günler, aynı zamanda sevgi ve barışa vesile olsun" dedi.
Çukurca halkı ve davetlilere 5 kazan aşure ikram edildi.

Keskin Aşure dağıttı
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yerinde yönetim anlayışı çerçevesinde mahalle toplantılarına devam ediyor.
Dün Sıracevizler ve Yediselviler mahallerine giden Başkan Keskin, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinledi. Önce Sıracevizler Mahallesi’ne giden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Mahalle Muhtarı Vasfi Güler ile görüştü. Mahalle toplantısına Başkan Keskin’in yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Türkiye Muhtarlar Birliği Dernek Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Yıldırım Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Şener, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de katıldı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, yaptıkları hizmetlerin yapacaklarının teminatı olduğunu vurgulayarak, “Yaptığımız mahalle toplantıları ile hem muhtarlarımızı hem de vatandaşlarımızı dinliyor, el ele gönül gönüle bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Gayemiz Yıldırım’ı daha da ileriye götürmek. “Önce insan” felsefesiyle yaptığımız hizmetlerimiz Yıldırım’ı daha da geliştirmekte, güzelleştirmekte” diye konuştu.
Keskin, vatandaşların istek ve şikayetlerini not aldı. Mahalle toplantısı sonrasında Sıracevizler Camii avlusundaki aure dağıtımına da katılan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve beraberindeki heyet, vatandaşa aşure dağıttı. Keskin, tüm İslam âleminin muharrem ayını tebrik ederek, bu ayın bolluk ve bereket ayı olduğuna işaret etti.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yediselviler Mahallesi sakinleriyle de bir araya geldi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.