SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da At Operasyonu'nda sıcak saatler yaşandı

Bursa'da şehir merkezinde at pisliği yüzünden bir mahallenin ayaklanmasının ardından İnegöl'de de belediye ekipleri gelen şikayetler üzerine

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2013 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da At Operasyonu'nda sıcak saatler yaşandı
Bursa'da şehir merkezinde at pisliği yüzünden bir mahallenin ayaklanmasının ardından İnegöl'de de belediye ekipleri gelen şikayetler üzerine operasyon başlattı.

Atlarını ve arabalarını vermek istemeyen Romanlar ile zabıta ekipleri arasında sıcak saatler yaşandı. Polisin de desteklediği operasyonda 4 at ve bir arabaya el konuldu.
Kötü koku, çevre kirliliği ve görsel kirlilik konusunda, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Belediye Zabıta ekipleri tarafından, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteği ile Yenice mahallesi Refah ve Orhaniye sokaklardaki boş arsa ve ahırlarda beslenen atlar ve kullanılan at arabalarına yönelik sabah saat 09.00’da operasyon düzenlendi.
At arabalarının şehir içinde taşıma ve seyahat amaçlı kullanımının yasaklanması ile beraber meskun mahalde kalan hayvan ahırlarının kapatılması konusunda 2007 yılında tarihinde Belediye Meclisinde bir karar alınması ve bu kararın tüm vatandaşlara tebliğ edilmesine rağmen, halen bazı kişilerin son zamanlarda bu konuya riayet etmediği yönünde ihbar alan zabıta ekipleri, operasyon başlattı. Alınan karar neticesinde, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destekleri ile Yenice mahallesi Refah ve Orhaniye sokaklarında yapılan operasyonda, 4 at ve 1 at arabasına el konuldu. Atlar ile at arabası, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesindeki at barınağına götürüldü.
Bazı Romanlar atlarının vermemek için direnince arbede yaşandı. Çocuklarıyla direnen Romanlar belediye ekiplerini ikna edemedi.
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bu tür operasyonların devam edeceğini, Belediye Meclisince alınan kara rağmen, at besleyen veya at arabası kullananlara izin verilmeyeceği kaydedildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.