SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da 'Bakanlıktan geliyorum' diyerek fabrikaları dolandırdı

Bursa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı patlamanın yaşandığı sanayi bölgesinde kendisini bakanlık müfettişi gibi

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 'Bakanlıktan geliyorum' diyerek fabrikaları dolandırdı
Bursa'da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı patlamanın yaşandığı sanayi bölgesinde kendisini bakanlık müfettişi gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan eski polis memuru gözaltına alındı. 
Edinilen bilgiye göre, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi'nde H.K.'ye ait fabrikaya gelen bir kişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldiğini belirterek bazı evrakları istedi. Eksik evrak gerekçesiyle iş yerine 200 bin lira cezai işlem uygulayacağını belirten sahte müfettiş 8 bin lira ödemeleri halinde cezai işlemi yapmayacağını belirterek iş yerini dolandırdı.
bir hafta sonra Görükle Sanayi Bölgesi'nde I.I.'ya ait fabrikaya gelen bir kişi aynı yöntemle iş yerinden 600 lira dolandırdı. İş yeri sahiplerinin şikayeti üzerine hareket geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri iş yerlerinin güvenlik kameralarından her iki şahsın da aynı kişi olduğunu tespit etti. Zanlının kullandığı otomobilin İstanbul'dan kiralandığı ve kiralayan kişinin meslekten ihraç edilen polis memuru A.R.D. olduğunu belirleyen ekipler, yaptıkları operasyonla dolandırıcıyı İstanbul'da yakaladı. Bursa'ya getirilen A.R.D. sorgusunun ardından adliyeye sevkedildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.