SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Bayram Coşkusu

Bursa'da cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Heykel'deki törenlere binlerce Bursalı katıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Bayram Coşkusu
Bursa'da cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı. Heykel'deki törenlere binlerce Bursalı katıldı. 
Törenler, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamasıyla başladı. Törenlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de katıldı.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Kamu Sen üyeleri "Andımız"ı okuyarak tepkilerini dile getirdi. Heykel'deki törenlerde Faik Çelik Kız Meslek Lisesi öğrencileri davul ve folklor gösterisi sundu. Sporcu öğrenciler de şov yaptı. Kılıç kalkan ekiplerinin gösterisi de ilgiyle takip edildi. Ayrıca hemşehri dernekleri de bir gösteri sundu.
Törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyetin birlik, esenlik, barış ve huzur içinde ilelebet yükselmesini ve gelişmesini isteyerek, "Cumhuriyetimizin hepimize kazandırdığı en büyük hak vatandaşlıktır. Her geçen gün biraz daha geliştirerek kullandığımız bu hakkı 29 Ekim'de Cumhuriyetin ilanına borçluyuz. Cumhuriyet, aynı zamanda eşit vatandaşlık hakkını kazanmamızın yıldönümüdür. Herkese, hepimize kutlu olsun, daim olsun. Bursa Osmanlı cihan imparatorluğunun başkentiydi. Osmanlı coğrafyasındaki her şeyin temeli burada atıldı. Medeniyetimizin beşiği bu şehirde yaşayanlara kuruluş hamlesi yapmak yakışır. Bizi cumhuriyete layık vatandaşlar ve nesiller yapacak tek yol budur. Bursa'daki dinamizm, gençlerin gözlerindeki ışık, çalışma azmi umutlarımızı güçlendiriyor. Hepimize ilelebet Cumhuriyet şuuruyla, Bursa ve ülkemiz için çalışmak düşüyor. Cumhuriyet empati rejimidir. Temel ilkesi çoğulculuktur, bütün hak ve özgürlükleri hukuk garantisine alan azınlığın da, çoğunluğun da hakkını koruyan, birlikte yaşama kültürüdür. Bugün el birliğiyle inşa ettiğimiz huzur, güven ve istikrarda ulu önder Atatürk'ün, 7 cephede şehit düşen atalarımız ve gazilerimizin büyük payı var. Onları minnetle anıyorum. İyi ki vardılar, iyi ki Cumhuriyet var. Cumhuriyetimiz ilelebet barış ve esenlik içinde büyüsün" diye konuştu.
Heykel'deki kutlamalar resmi geçitle sona erdi. Protokol mensupları daha sonra Heykel'den Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.