SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Bonzai satışına 18 yıl hapis kararı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonu sonucunda tutuklanan 36 kişinin yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Bonzai satışına 18 yıl hapis kararı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonu sonucunda tutuklanan 36 kişinin yargılanmasına başlandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 8 kişiden suça itildiği iddia edilen 4 çocuk tahliye edilirken 4 kişiye ise toplamda 18 yıl hapis cezası verildi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 22 Mayıs 2014 tarihinde uyuşturucu tacirlerine yönelik şafak operasyonunda tutuklanan 36 kişinin yargılanmasına başlandı. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 8 kişiden suça itildiği iddia edilen 4 çocuk tahliye edilirken 4’ünün ise cezası kesinleşti. Geriye kalan 28 kişinin duruşmalarının ise farklı tarihlerde yapılacağı bildirildi. 8 kişinin savunmasının alınmasının ardından verilen kararda D.H. isimli kadına, C.Y.’ye ve F.Ü.’ye 4 yıl 2 ay hapis verilirken, S.L.’ye ise 5 yıl 6 ay ceza verildi.

“AİLEM İÇİN YAPTIM”
Mahkemede savunmasını yapan D.H. isimli kadın, “Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum. Benim eşim L.H. 1-2 yıl önce benden ayrıldı. Bu nedenle ailemin geçimini ben evlere temizliğe giderek sağlamaya çalışıyorum. Fakat bazen kazandığım para yetmiyor. Bu süreçte uyuşturucu kullanan eşimin evde kalan uyuşturucusunu zaman zaman ben, zaman zaman kızım sattı. Sürekli yaptığımız bir iş değildir. Çocuklarımın geçimini sağlamak için bu işi yaptım. Yaptığımdan çok pişmanım” dedi.

“PİŞMANIM”
Suça sürüklenen 13 yaşındaki M.H. isimli kız çocuğu ise, “Annemin savunmalarına aynen katılıyorum. Kendi özgür irademle uyuşturucu satışı işlerine karıştım. Babamdan kalan maddeydi. Pişmanım” dedi.
Sanık Cüneyt Y.’de, “Ben kendim uyuşturucu madde kullanıyorum. Suç tarihinde gelen şahıslar bana ‘uyuşturucu madde var mı’ diye sorduklarından bende bir an şeytana uyup, ismini bilmediğim bir şahıstan aldığım esrarın bir miktarını sattım. Bir an şeytana uydum. Suç kastım yoktur“ dedi.

“AZMETTİRİLMEDİM”
18 yaşındaki Y.Y. ise, “Uyuşturucu maddeyi Bursa’da tanımadığım bir şahıstan 200 liraya satın aldım. İleride içerim diye. Babamın beni uyuşturucu madde satmak için kullanması, azmettirmesi söz konusu değildir. Zaten ilk defa böyle bir olayın içine girmiştim. Suç işleme kastım yoktu” diye konuştu

“İDDİALARI KABUL ETMİYORUM”
Sanıklardan F.Ü.’de, “Ben sadece bir defa şeytana uydum ve uyuşturucu madde satışı yaptım. Ben uyuşturucu madde de kullanırım. O sırada suça sürüklenen çocuğun yanımda olduğunu hatırlamıyorum. Muhtemelen bende uyuşturucu madde almıştım. Sadece bir defa sattım ve o şekilde hakkımda tespit yapılmış. Yine de kesinlikle çocuk S.’yi suçta kullanmış değilim. O sırada tesadüfen bir arada bulunuyor olabiliriz. Fakat ben kendisini hiçbir zaman uyuşturucu madde ticareti yapması hususunda teşvik ve yönlendirme yapmadığım gibi ben de sadece almış olduğum uyuşturucunun etkisi ile o gün ilk kez satış yaparken, hakkımda tespit yapılmıştır. Pişmanım. Bu suçu meslek edindiğim ve suçta çocuğu kullanıldığım iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum” diye kaydetti.

“TALİMATIM OLMADI”
Hakim karşısında ifade verenlerden S.L. ise, “Ben geçen sene cezaevinde bulunurken soyadı E. olan suça sürüklenen çocukların akrabaları, benim oğlumu hırsızlık yapmak konusunda kandırmış. Götürüp trafoya sokmuşlar. Oğlum orada elektrik çarpması sonucu vefat etti. Bu nedenle ben geçen sene hapisten de firar ettim. Daha sonra bu durum beni bunalıma soktu. Uyuşturucu kullanmaya başladım ve tespit yapılan kısa dönem aralığında iddianame belirtildiği şekilde birkaç sefer uyuşturucu satışı yaptım. Yaptığım satışlara konu uyuşturucuyu madde satışını meslek haline getirdiğim iddialarını kesinlikle doğru değildir. Olay, benim O.E.’yi değil, aksine O.E.’nin beni azmettirmesi sonucu olmuştur. Ben oturup esrar içerken, O.E. birilerini bana gönderdi. Ben ilk etapta satış yapmak istemedim. Fakat en sonunda satış yaptım. Fakat yukarıda belirttiğim gibi bizzat O.E. onları bana yönlendirdi. Benim O.E.’ye ‘bana müşteri bul’ ya da ‘benim için satış yap’ gibi bir talimatım veya telkinim olmamıştır” dedi.

“KİMSE ADINA İŞ YAPMIYORUM”
Suça Sürüklenen 18 yaşındaki O.E., “Ben sanayide mobilya zımpara işi yaparım. Gelir getiren bir işim vardır. Bir dönem işten çıktım. Parasız kalmıştım ve sadece hakkımda tespit yapılan zamanlarda birkaç defa uyuşturucu madde satışı yaptım. Bunu kabul ediyorum. Geçici olarak parasızlık nedeniyle böyle bir işin içine girdim. Sattığım uyuşturucu maddeyi bizim mahalleye sık sık polis baskını yapıldığından, mahallemizden bazı kişilerin boş tarlaya bu maddeleri atmaları sonucu tesadüfen bulmuştum ve tespit yapılan tarihlerde satışını yaptım. Beni bu iş için kimse yönlendirmiyor. Kimse beni azmettirmedi. Teşvik etmedi. Kimse adına iş yapmıyorum. Kendim için satıyordum. Kimseyi de suçta kullanmadım. Suç kastım yoktur. Suçu meslek edindiğim iddialarını kabul etmiyorum. Kimse adına da hareket etmiş değilim” diye ifade verdi.

“ÇOK PİŞMANIM”
Suça sürüklenen S.E. isimli genç ise, “Uyuşturucu madde satışı yaptığım iddialarını kabul ediyorum. Bizim mahallemize uyuşturucu madde satışı yapılıp yapılmadığına ilişkin çok defa baskınlar olur ve bu baskınlarda suç eşyası ele geçirilmemesi için boş arazilere maddeler atılır. Bende bu şekilde boş araziye atılan maddeyi buldum ve bu bulduğum maddeden birkaç defa satış yaptım. Kimse bana bu konuda herhangi bir telkinde bulunmadı. Sanık F.Ü. ile birlikte satış yapmış olsam bile kesinlikle onun veya bir başkasının telkini ile ve onlar adına satış söz konusu değildir. Ben kendi adıma hareket ediyordum. Suçlamaları bu şekilde kabul ederim. Bundan başka bir olaya karışmadım. Suçu meslek edindiğim iddialarını kabul etmiyorum. Çok pişmanım” şeklinde ifade verdi.
8 kişinin savunmasının alınmasının ardından alınan kararda D.H. isimli kadına, C.Y.’ye ve F.Ü.’ye 4 yıl 2 ay ceza verilirken, S.L.’ye ise 5 yıl 6 ay ceza verildi.

SUÇA İTİLENLER TAHLİYE EDİLDİ
Suça itildiği iddia edilen M.H.’ye isimli kız çocuğuna 2 yıl 8 ay, diğer çocuklar Y.Y.’ye 3 yıl 5 ay, O.E.’ye 3 yıl 8 ay, S.E.’ye ise 3 yıl 5 ay ceza verildi. Mahkeme heyeti 4 çocuğun da tahliyesine karar verdi. 4 çocuğun tekrar aynı suç veya farklı suçlara karışması halinde, şu an verilen cezaların ekleneceği bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.