SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da canlı bomba, İhbarı Babası verdi

Terör örgütü DAEŞ'e sempati duyduğu ve canlı bomba olabileceği iddiasıyla babası tarafından ihbar edilen 19 yaşındaki gencin yargılanmas

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da canlı bomba, İhbarı Babası verdi
Terör örgütü DAEŞ'e sempati duyduğu ve canlı bomba olabileceği iddiasıyla babası tarafından ihbar edilen 19 yaşındaki gencin yargılanmasına başlandı.

 

Bursa'da, terör örgütü DAEŞ'e sempati duyduğu ve canlı bomba olabileceği iddiasıyla babasının ihbar ettiği 19 yaşındaki genç, yargılanmaya başlandı.Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Mehmet Ali Taşkun (19) ile avukatı katıldı.Mahkemedeki savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Taşkun, babasının çiftçilikle uğraştığını belirtti.Taşkun, babasının kendisine az para verdiği için anlaşamadıklarını ileri sürerek, şunları dile getirdi:"Kendisi pinti biri, bana iftira atıyor. İ.G, isimli biriyle internetten tanıştım. Kendisi benim Bursa'ya gelmemi kabul etti. Orada iş bulacaktım. Otogara geldiğim sırada girişte polis beni yakaladı. Adana'da polis beni akıl hastanesine götürmüştü, orada ilaç verdiler. Ben o ilaçları içince değişik şeyler görüyorum. O sırada da ilacı içmiştim, bağırdım, çağırdım. DAEŞ, üyesi değilim. Canlı bomba olma durumum söz konusu bile olamaz. 17 yaşında Suriye'ye, 19 yaşında da Bursa'ya gittiğim için babam bana iftira attı. DAEŞ'de Hanzala diye birini tanımam, örgütün sohbetlerine gitmedim, görüşlerini kabul etmem. Ben Mucur'da her zaman imamın arkasında namaz kıldım. 55 gündür de ilaçlarımı kullanmıyorum. Kendimi şu anda çok rahat ifade edebiliyorum."Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.Yaklaşık 2 ay önce Kırşehir'den Bursa'ya gelen Taşkun'un babası, DAEŞ'e sempati duyduğu ve canlı bomba olabileceği iddiasıyla oğlunu ihbar etmişti. Ayrıca sosyal paylaşım sitesi üzerinden de terör örgütüyle ilgili paylaşımlarda bulunan genç, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.