SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da dönüşüm rüzgarı!

Osmangazi Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu. Başkan Mustafa Dündar, Bursa’yı yeniden ayağa kaldırdı

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da dönüşüm rüzgarı!
Osmangazi Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu. Başkan Mustafa Dündar, Bursa’yı yeniden ayağa kaldırdıklarını söyledi.
 

 

Başkan Mustafa Dündar, belediye meclis üyeleri ve mimarlara yürütülen dönüşüm çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren bu konuda çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Dündar, “Kurmuş olduğumuz Şehircilik Akademisi ve hazırlanan master plan ile ilçenin 12 farklı bölgesi kentsel dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendi. Bunlardan Soğanlı ve Demirkapı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaatta bulunduk. Soğanlı projemizde kazmayı vurup çalışmayı başlattık. Demirkapı ile ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık” dedi. Özel sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda bir takım düzenlemeler yaparak, özellikle Güneştepe, Hamitler ve Yunuseli bölgesinde planlı şehirciliğin önünü açtıklarını belirten Dündar, “Bu bölge, planların uygulandığı örnek bir gelişim bölgesi olarak ortaya çıktı. Kaçak, plansız ve çarpık yapılaşmayla ilgili kararlı mücadelemiz sürüyor. Vatandaşlarımız artık eskisi gibi kaçak yapıya yönelmiyor. Bu noktada şehre hakim olmaya başladık. Geçmişte şehre hakim olabilseydik, belki de bugün hizmet üretmek için kamulaştırmaya ayırdığımız kaynağı çok daha farklı alanlara aktarabilecektik. Az değil, göreve geldiğimiz günden bu güne 300 milyon liranın üzerinde bir kamulaştırma bedeli ödedik” diye konuştu.

 
"KENT MEYDANI PROJESİNİ HERKES DESTEKLEMELİ"
Soğanlı, Kent Meydanı, Hisar-Kale içi ve Demirkapı bölgelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında meclis üyeleri ve mimarlara ayrıntılı bilgi aktaran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Demirkapı projemiz hazır. Bakanlık onayının ardından çalışmaya başlayacağız. Kent estetiği ve mimari kültürüne uygun, dağ yamaçları dediğimiz bölgenin dönüşümüne öncülük edecek örnek bir proje. Hisar, tarihi Bursa’nın yeniden ortaya çıkartılacağı yenileme projesi. Bursa’nın tarihi yalnızca hanlar bölgesinden ibaret değil. Hisar projesi, kentsel dönüşümden çok kentsel yenileme projesi olacak. Kent Meydanı projemizle ilgili çalışmalarımızın en önemli kısmını oluşturan kamulaştırmalarla ilgili de önemli bir aşama kaydettik. Bu proje ile şehre bir meydan kazandırmakla kalmayıp, Çarşamba Valilik, Santral Garaj, Gençosman ve Uluyol civarında dönüşüme de katkı sağlamış olacağız” diye konuştu. Başkan Dündar’ın ardından, Demirkapı kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmayı yürüten mimarlık bürosu tarafından, projenin ayrıntıları hakkında belediye meclis üyelerine bir sunum yaptı. Görüşlerini dile getiren CHP ve MHP’li meclis üyeleri, yürütülen kentsel dönüşüm projelerinden Kent Meydanı projesinin şehre yakışan doğru bir proje olduğunu, bu projeyi herkesin desteklemesi gerektiğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.