SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler Şube Müdürlüğü ve Down Kardeşliği Derneği iş birliği ile

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelliler Şube Müdürlüğü ve Down Kardeşliği Derneği iş birliği ile 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününü kutladı.
Merinos AKKM’deki programa kamu kurumlarının yöneticileri ve engelli dernekleri başkanları ve her engel grubundan gençler katıldı. Program, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı işaret diliyle İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından ‘Tıpkı sizin gibiyiz. +1 Farkla!’ sloganıyla hazırlanan kamu spotu ilgiyle izlendi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mihrimah Kocabıyık, “Engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, meslekî becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak, engelli ailelerin gündelik yaşantılarını kolaylaştırmak, engelli ve engelsiz fertler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek adına farklı faaliyetler gerçekleştiriyoruz” dedi.  Down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu söyleyen Kocabıyık, down sendromlular ve ailelerinin çabalarına katkıda bulunmak için Engelsiz Yaşam Merkezi ve Down Kardeşliği Derneğinin birlikte hazırladıkları program için emeği geçen herkese teşekkür etti. Müzik, şiir, dans ve halk oyunları gösterileriyle devam eden program sonunda kısa bir stand-up gösterisi de yer aldı. engelli çocuklar ve aileleri beyaz balon uçurdular. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.