SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da fabrikada sendika kavgası

Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) bulunan bir fabrikadaki farklı sendikaya ait işçiler arasında çıkan kavgada iki kişi yaral

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2012 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2012 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) bulunan bir fabrikadaki farklı sendikaya ait işçiler arasında çıkan kavgada iki kişi yaralandı.

Olay merkez Nilüfer ilçesi Organize sanayi bölgesinde meydana geldi. Bir fabrikada çalışan iki ayrı sendika grubu üyeleri arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Edinilen bilgiye göre, fabrikada çalışan sendikaya ait bir grup çalışan yapılacak olan toplu sözleşmenin kendi haklarını gözetmediği gerekçesi ile yemek saatlerinde ve molalarda eyleme giderek sendikayı protesto ettiler. Yemekhanede çatal ve kaşıkları ile yaptıkları protestoları çay molalarında fabrika bahçesinde toplanarak slogan atarak eylemlerine devam ettiler. mesai bitiminde ise farklı iki gruba ait sendika üyeleri karşı karşıya geldi. Yaklaşık 100 kişilik işçi grubunun karşı karşıya geldiği olaylar sonucunda iki kişi yaralandı. Olayların büyümesi üzerine bir grup işçi bölgede bulunan başka bir fabrikaya sığındı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak olayları yatıştırırken, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralıyı Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Polis olaylar ile ilgili soruşturma başlatılırken, Fabrika yetkililerinden yapılan açıklamada, yapılacak anlaşma ile çalışanlara haklarının verileceğini belirttiler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.