SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Fetih coşkusu 690 yıl sonra yeniden yaşandı

BURSANIN FETHİ COŞKUYLA KUTLANDI (BURAK TÜRKER/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Fetih coşkusu 690 yıl sonra yeniden yaşandı
Bursa’nın fethinin 690. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Bursa’nın fethinin 690. yılı, Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, ardından fetih salâsı okundu.

 

 

Bursa’nın fethinin 690. yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Bursa’nın fethinin 690. yılı, Pınarbaşı Fetih Kapısı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, ardından fetih salâsı okundu. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugünün çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün, tarihi bir günü idrak ediyoruz. Yaklaşık 7 asır evvel, güzel Bursa’mız, yer yüzünün cennet köşesi, bereketli şehir, nimetli şehir Bursa, Orhan Gazi tarafından fethedildi. Bursa'nın Türk-İslam topraklarına katılışının 690. yılını kutluyoruz” dedi.
Şiirlerin de okunduğu kutlamalarda mehter takımı halkı coşturdu. Kılıç kalkan ekibinin gösterisi kutlamalara ayrı bir renk kattı.
Pınarbaşı'ndaki kutlamanın ardından tören Tophane'de devam etti. Kortej yürüyüşü ile gelinen Tophane Şehitliği'nde önce Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbeleri ziyaret edilip dualar edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.