SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da fetih coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri için hazırlıklar başladı. 

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da fetih coşkusu
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri için hazırlıklar başladı. 


Nisan ayı boyunca Bursa’da şölen havası yaşatacak şenlikleri düzenleme kurulu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında bir araya gelerek, bu yılki şenliklerin daha renkli ve coşku içinde geçmesi için yapılacak çalışmaları masaya yatırdı. Dündar’ın yanı sıra Uludağ Üniversitesi adına Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, DAĞ-DER adına Genel Başkan Mustafa Bay, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, Kılıç Kalkan Derneği ve Mehter Takımı temsilcileri ile, belediyenin ilgili müdürlüklerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, şenlik programı netleşti. Buna göre 3 Nisan 2013 tarihinde düzenlenecek basın toplantısıyla start alacak olan şenlikler, 5 Nisanda Osmanlı Kaftanları Sergisi ve aynı gün başlayacak Yıldırım Bayezid Han Dönemi Sempozyumu’nun ilk bölümü ile sürecek. 36 akademisyenin sunum yapacağı sempozyum, 6 Nisan’da da Ördekli Kültür Merkezi’nde devam edecek.
Yine aynı gün sabah saatlerinde Pınarbaşı Meydanı’nda Bursa’nın Fethi kutlamalarını öğlenden sonra Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Fetih Yürüyüşü takip edecek. 6 Nisan akşamı DAĞ-DER Kültür Merkezi de otantik bir faaliyete ev sahipliği yapacak. Köy düğünü öncesi kadınlara kına eğlencesi düzenlenecek ve yüzyıllardır devam eden gelenek aslına uygun olarak canlandırılacak.
7 Nisan Pazar sabahı Osman Gazi ve aziz şehitler için mevlit ve dua okunması ile başlayacak program, Bağlı-Soğukpınar köylerinde yapılacak köy düğünü ile son bulacak. 8 Nisan pazartesi günü Dü-Şems, 10-21 yüzyıllar arası Osmanlı müziğinden kesitlerin sunulacağı konser programı, Bursalıları notalarla tarihe yolculuk ettirecek. Şenlikler, 14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu ve 21 Nisan Pazar günü yapılacak Rahvan Atları Koşusu ile son bulacak.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şenliklere Bursalıların her geçen yıl daha fazla sahip çıktığını, coşkunun daha da artması için hazırlıkların eksiksiz olarak yapacağını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.