SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da FETÖ'cü katiplerin hapsi isteniyor

Bursa'da aralarında katiplerin de bulunduğu 7'si tutuklu 94 sanığın yargılandığı davada duruşma savcısı, 22 sanığa terör örgütü ü

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da FETÖ'cü katiplerin hapsi isteniyor
Bursa'da aralarında katiplerin de bulunduğu 7'si tutuklu 94 sanığın yargılandığı davada duruşma savcısı, 22 sanığa terör örgütü üyeliğinden, 7 sanığa da silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan hapis cezası verilmesini talep etti.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında Bursa adliyesinde çalışan eski katiplerin de bulunduğu 7'si tutuklu 94 sanığın yargılandığı davada, iddia makamı mütalaasını açıkladı. Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya bazı tutuklu, tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı. Duruşmada, sanıkların tutukluluk durumlarına ilişkin savunmaları dinlendi. Sanıklar, uzun tutukluluk süreleri ve sağlık durumlarını gerekçe göstererek tahliyelerini talep etti. İddia makamı, mütalaasında, 22 sanığa terör örgütü üyeliğinden, 7 sanığa silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçundan hapis cezaları verilmesini, 26 sanık hakkındaki dosyanın tefrik edilmesini, 39 sanığın beraatını, tutuklu sanıklar Oğuz Selimoğlu, Ekrem Özkaya ve Tunahan Özdoğan'ın ise tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanıklara savunmalarını yapmaları için süre verilmesine, tutuklu sanıklar Oğuz Selimoğlu, Ekrem Özkaya, Tunahan Özdoğan'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.