SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da hayat durdu!

Bursa dün ana trafo merkezinde yaşanan mekanik arıza nedeniyle elektriksiz kaldı ve adeta kabusu yaşadı.  Bursaray seferleri durdu, esnaf telefon

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da hayat durdu!
Bursa dün ana trafo merkezinde yaşanan mekanik arıza nedeniyle elektriksiz kaldı ve adeta kabusu yaşadı.  Bursaray seferleri durdu, esnaf telefon ışığında satış yaptı. Yaşanan elektrik kesintisinin üretime maliyetinin ne olduğu isi henüz belli değil!

 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait Ata Bulvarı 2.Bölge Müdürlüğü'ndeki ana trafosunda mekanik arıza ile yaşanan kesinti 3,5 saatte giderildi. Trafo merkezinde dün saat 12.45 sıralarında meydana gelen patlamadan kaynaklanan arıza nedeniyle Bursa kent genelinde elektrik kesildi. Tamir için bütün ekipler arızanın gerçekleştiği trafo merkezine yoğunlaştı. Yapılan çalışmanın ardından il geneline elektrik akımı yeniden verilmeye başlandı.

BURSARAY DURDU

Elektrik kesintisiyle birlikte Bursaray seferleri durdu. Seyir halindeki trenlerin durmasıyla, yolcular şaşkına döndü. Trenlerde seyahat eden yolcular, hattan yürüyerek tahliye edilirken, vatandaşların ulaşımda bir sorun yaşamaması için Bursaray güzergâhında ulaşım otobüslerle sağlandı. Arızanın giderilmesinin ardından Bursaray yeniden seferlere başladı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tüm il genelinde yaşanan elektrik kesintisi üzerine Bursa Valiliği'nce meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Kesintinin TEİAŞ'a ait Büyük Trafo Merkezi'ndeki mekanik arızadan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, "08 Temmuz 2019 Pazartesi saat 12.45 civarında ilimiz genelinde yaşanan elektrik kesintisi; TEİAŞ'a ait Büyük Trafo Merkezinde meydana gelen büyük mekanik arıza nedeniyle gerçekleşmiş olup, ekiplerin arızaya müdahalesinin ardından kopan iletkenin kaldırılabilmesi için çalışmalara başlanılmış ve arızadan izole edilen bölgelere enerji verilmeye başlanılmış olup, 2 saat içinde de il genelinde elektrik verilmeye başlanılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

ESNAF SATIŞLARI TELEFON IŞIĞINDA YAPTI

Bursa kent genelindeki elektrik kesintisi hayatımı olumsuz etkilerken, esnaf da işlerini yapmakta zorlandı. Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'da bulunan esnaf, elektrik kesintisinden şikayet ederek karanlıkta satış yapmak zorunda kaldı. Bazı esnaf, cep telefonu ışığı ve gaz lambası yardımıyla ürünlerini müşterilere gösterdi ve satış gerçekleştirdi. Çarşı esnasından Mehmet Ali Şanlı ilk kez böyle bir şeye şahit olduğunu belirtti.

JENERATÖR PATLAMASI KORKUTTU

Nilüfer’e bağlı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan bir iş yerindeki jeneratörde patlama meydana geldi. Patlama, çevrede korkuya neden oldu. Bursa'da, ana trafoda meydana gelen arızanın giderilmesinin ardından, dün saat 16.15'te. 3,5 saat sonra kent merkezine elektrik verilmeye başlandı.

ŞEHİR YENİDEN ELEKTRİĞE KAVUŞTU

Saat 16.15'te ise şehir genelinin tamamında akım verildi. Organize Sanayi Bölgesi'nin hemen yanıbaşındaki Ata Bulvarı'ndaki trafo merkezinde gerçekleşen çalışmalar ve patlama anı ise an be an kaydedildi.  Vali Yakup Canbolat, şehirde herhangi bir olumsuzluk olmadığını, sağlık kuruluşlarında da jenaratörlerin devreye alındığını ifade etti.

BÜYÜK MERAK UYANDIRDI

Bursa kent genelinde elektrik kesintiyi, vatandaşları da meraklandırdı. Bir yandan Uludağ Elektrik’ten bilgi almaya çalışan vatandaşlar sosyal medyadan da neler olduğunu anlamaya çalıştı. Bursa Valiliği’nin yaptığı açıklama ile işin aslı ortaya çıktı. Bursa’nın gün boyu gündemi elektrik kesintisi oldu.

(DHA-İHA-AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.